بیداری اسلامی از سال ۲۰۱۱ با انقلاب در تونس شروع و به تدریج کشورهای عربی را در برگفت.
موج جدید بیداری اسلامی ادامهی فرایندی بود که از سال ۵۷ و با انقلاب اسلامی ایران شروع شده بود. موج جدید باعث شد تا پایههای پادشاهیهای مستبد منطقه لرزان شود و آن حکام تمام تلاش خود را برای منحرف کردن بیداری اسلامی به کار ببرند. در برخی کشورها مانند مصر تا حدی موفق شدند اما در برخی کشورهای دیگر مانند یمن نتوانستند کاری از پیش ببرند. مردم بحرین نیز که سالها منتظر فرصتی برای احقاق حقوق خود بودند در ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ انقلاب خود را کلید زدند. این تاریخ ۳ روز پس از برکناری حسنی مبارک، دیکتاتور مصر بود. از آن زمان تاکنون اعتراضات مردم بحرین علیرغم سرکوب شدید ادامه دارد.
نامیدن ۱۴ فوریه بهعنوان نقطه آغاز قیام مردم بحرین به این معنی نیست که پیش از آن مردم بحرین اعتراضی نداشتهاند. واقعیت این است که مردم بحرین از ۱۸۲۰ میلادی سرگرم مبارزه بودهاند. تا سال ۱۹۷۱ با انگلیسیها مبارزه میکردند و از آن زمان تا ۲۰۱۱ بهصورت پراکنده علیه آلخلیفه مبارزه کردهاند. اکثریت مردم بحرین یعنی بحرانیها، عجمها و هولیها (اهل تسنن بحرین) در حاکمیت بحرین هیچگاه هیچ نقشی نداشتهاند و پستهای کلیدی حاکمیت همواره در اختیارخاندان آلخلیفه بوده است. در واقع موج بیداری اسلامی در سال ۲۰۱۱۱ به نوعی تسریعکننده انقلاب بحرین بود. مردم بحرین به دلیل دوری از اقدامات خشونتآمیز، مشی و رفتار کاملا مسالمتآمیز در پیش گرفتند و از طریق اعتراضات و نافرمانیهای مدنی سعی داشتند به حقوق خود برسند.
اما گویا مشی مسالمتآمیز انقلاب بحرین تاکنون جواب نداده و آلخلیفه به نوعی این نوع رفتار مدنی را نشانهی ضعف انقلابیون تعبیر کرده است. بههمین دلیل در اقدامی عجیب، اخیرا سه تن از جوانان این کشور را با پشتیبانی کشورهای غربی و برخی از کشورهای منطقه ای همچون سعودی ها اعدام کرده.
در این بین شبکه بیبیسی فارسی که به واسطه حمایت دولت انگلیس از رژیم جنایت کار بحرین مواضعی در حمایت از این رژیم دارید در ابتدا سعی کرد که با سانسور این اعدام ها آن را نادیده بگیرد اما وقتی فضای رسانه ای دنیا علیه حکام بحرین موضع گرفت به این مساله پرداخت لیکن باز هم در راستای رسانه ای خود سعی کرد که اعتراضات مردم بحرین به حکام این کشور را اعتراضاتی از جنس فرقه ای و تحت تاثیر ایران بنامد.
این در حالی است که چندی پیش رهبر انقلاب اسلامی در واکنش به سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم در مورد اعتراضات مردم این کشور فرمودند: "امروز در بحرین ملاحظه کنید! مسئله بحرین جنگ شیعه و سنّی نیست، مسئله حاکمیّت جائرانه ابلهانه یک اقلّیّت مستکبر خودخواه بر یک اکثریّت گسترده است."
مشاهده نظرات