1171
تیر غیب بیبیسی برای قوه ی قضائیه ی ایران
|
هم رسانی
|
آیت الله سید ابراهیم رئیسی
از قدیم گفته اند در یک کارزار بهترین دفاع حمله است. یکی از شگردهای گروه های سیاسی در آستانه ی انتخابات هم معمولا انتقاد یا بهتر است بگوییم تخریب طرف یا طرف های مقابل است. حالا اگر این تخریب ها به بگو مگوهای آتشین تبدیل شود می تواند آتشی باشد زیر خاکستر. درست مثل آنچه پس از انتخابات سال 88 بوجود آمد.
حالا و در فاصله ی چند هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بیبیسی فارسی که تقریبا به بلندگوی یکی از جناح های سیاسی ایران تبدیل شده، می کوشد با انتقادهای "خاص" از ابراهیم رییسی نامزد احتمالیِ مورد حمایت طیفی از اصولگرایان، روی سبد رای احتمالی او اثر بگذارد. اما انتقادهای بیبیسی در قبال ابراهیم رییسی به دلیل شرایط خاص او؛ متفاوت است. عمده ی سابقه ی رییسی مربوط به حضور او در لایه های بالای قوه ی قضائیه است.
فارغ از این که این کارنامه برای یک نامزد ریاست جمهوری خوب یا بد است، مواجهه ی بیبیسی با این کارنامه قابل تامل است. اعدام گروهی از اعضای سازمان مجاهدین (منافقین) که به فعالیت های تروریستی در ایران متهم شده بودند شاید مهمترین بهانه ی بیبیسی برای حمله به رییسی است. به ادعای بیبیسی او در صدور احکام اعدام نقش داشته است.
بیبیسی فارسی برای این که خود را پشت دیوار بی طرفی مخفی کند بیشتر این انتقادها را متوجه دستگاه قضایی ایران می داند. حالا در کنار این مسئله، انتقاد های محمود صادقی از قوه قضائیه را هم اضافه کنید. در تازه ترین اظهار نظر، این نماینده ی مجلس مدعی شده " قوه قضائیه ۲۸۵ میلیارد تومان مازاد بر حق قانونی خود به عنوان پاداش و حقوق های ویژه و فوق العاده پرداخت کرده است". این اظهار نظر که پوشش گسترده ای در بیبیسی فارسی پیدا کرده احتمالا تیر غیبی است که در ظاهر قوه ی قضائیه را هدف گرفته اما مخاطب اصلی او می تواند کسی باشد که سال ها معاون اول این قوه بوده است. پیش از این هم این جمله که قاضی نباید خود را در معرض "قضاوت مردم" بگذارد تا مدتی بر سر زبان بیبیسی بود.
این که بیبیسی فارسی می کوشد کارنامه ی قوه ی قضائیه ی ایران را "سیاه" ارزیابی کند، البته برای کسانی که عمدتا در سال های گذشته در داخل ایران با اتهام هایی روبرو بوده اند و حالا کارمند بیبیسی هستند؛ قابل تحلیل است. اما حالا بیش از هر زمان دیگری بیبیسی مجال یافته تا به بهانه ی انتخابات ایران از نهاد "غیر انتخابی" قوه ی قضائیه هم انتقاد کند. این که ابراهیم رئیسی سابقه ی چندانی از حضور در جناح ها و دسته بندی های سیاسی مرسوم در ایران ندارد شاید برگ برنده ی برای او در انتخابات پیش رو باشد اما همین مسئله فعلا بهانه ای برای بیبیسی شده تا هم او را "کم تجربه" معرفی کند هم سوابق او و نهاد متبوعش را زیر سوال ببرد. صدای کارزار تبلیغاتی بیبیسی برای انتخابات 96 اما به نظر در روزهای پیش رو بلندتر خواهد شد.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل