1338
حمایت بیبیسی از روابط سعودی و اسرائیل با دمیدن در تنور ایران هراسی
|
هم رسانی
|
حمایت بیبیسی از روابط سعودی و اسرائیل با دمیدن در تنور ایران هراسی
در طی هفته های گذشته رسانهها و برخی از مقامات رژیم صهیونیستی از جمله اسرائیل کاتص، وزیر حملونقل، اطلاعات و انرژی اتمی این رژیم، کشورهای عربی را به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دعوت کرده و از لزوم تقویت همکاریهای منطقهای میان این رژیم و دولتهای عربی سخن گفته اند.
اینکه چرا این موج رسانهای در این برهه زمانی روی میدهد را باید معلول تحولات دیگری از جمله تغییرات در هیئت حاکمه عربستان سعودی دانست.
در واقع تغییرات در لایههای فوقانی هرم قدرت سیاسی در عربستان سعودی اگرچه در سیاست داخلی انتظارات برای ایجاد تغییرات عمده و تحولات نوین در زمینه گشایش فضای سیاسی و اجتماعی را بی پاسخ خواهد گذارد اما به طور حتم روند این خانه تکانی درون سیستمی که از سال 2015 و با مرگ ملک عبدالله به راه افتاده است، منجر به بروز تحولات بیسابقه در عرصه سیاست خارجی و به ویژه سیاست منطقهای سعودیها خواهد گردید. این کشور پس از دههها محافظهگرایی با هدف مصون ماندن از تحولات اجتماعی و سیاسی انقلابی در منطقه، به سمت رویکرد محافظهکاری تهاجی در سیاست منطقهای روی آورد که نخستین نمود آن را میتوان در آغاز تجاوز نظامی به یمن و سپس رقابت با ایران در کانونهای بحران در غرب آسیا از جمله سوریه، عراق، لبنان، افغانستان مشاهده کرد.
در همین راستا عربستان سعودی در طی سالهای اخیر به منظور محدود کردن قدرت و نفوذ ایران در منطقه، به طور آشکار تلاشها برای ایجاد پل ارتباطی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی را آغاز کرده است. نخستین بار در تابستان 2015 دیدارهای مقامات عربستانی و صهیونیستی برای نخستین بار به صورت علنی اعلام شد که به صورت دیدار انور عشقی، ژنرال بازنشسته اطلاعات سعودی از تل آویو و سپس دیدارهایی دیگر روی داد. راهبرد حاکمان جدید ریاض از ایجاد کمربند عبری - عربی در منطقه ضد ایران ناکام گذاردن پیشبرد سیاست منطقهای ایران در حمایت از جنبشهای مقاومتگرایانه در مقابل نفوذ غرب به طور عام و تجاوزات رژیم صهیونیستی به حقوق فلسطینیان بهطور خاص میباشد که سبب بسط نفوذ ایران و ایدئولوژی انقلاب اسلامی در میان ملتهای عربی و اسلامی منطقه شده است.
در فضای رسانه ای هم رسانه هایی همچون بیبیسی فارسی از این رویکرد جدید سعودی ها در برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی در جهت تقابل با ایران به شدت حمایت به عمل می آورند. بیبیسی فارسی اخیرا در مطلبی در این خصوص به وضوح بیان می کند که عامل مشترک ایران و یا به تعبیری ایران هراسی می تواند دلیل خوبی برای برقراری روابط عادی بین سعودی ها و صهیونیست ها باشد بی بی سی بر این نکته اشاره می کند که تمرکز بر ایران هراسی می تواند ذهن جامعه عرب را که نسبت به مساله فلسطین حساسیت دارد را آماده پذیرش این اتفاق بزرگ بکند.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل