آمریکا و انگلیس همواره متحد استراتژیک یکدیگر بودهاند تا جایی که تحلیلگران نام «روابط خاص» را بر رابطه دو کشور نهاده اند؛ اما حالا تحلیلها حکایت از آن دارند که مواردی از اختلاف بین طرفین این «روابط خاص» را دچار تزلزل کرده است.
ترزا می، نخستوزیر انگلیس از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بابت محکوم نکردن نئونازیهای و گروههای طرفدار برتری سفیدپوستان، پس از خشونتهای نژادپرستانه در ایالت ویرجینیا انتقاد کرد. وی در بیانیهای گفت: من هیچ تشابهی بین کسانی که دیدگاههای فاشیستی ابراز میکنند و کسانی که با آن مخالفت میکنند، نمیبینم. فکر میکنم برای تمامی کسانی که در مسند مسئولیت قرار دارند مهم است که دیدگاههای راستگرایان افراطی را محکوم کنند.
این بیانیه در حالی صادر میشود که فشارها بر ترزا می، برای لغو سفر ترامپ به لندن شدت گرفته است. به گزارش وبگاه دیلیمیل، فعالان در انگلیس، خواستهاند از سفر ترامپ به این کشور جلوگیری شود.
پیوندهای تجاری و فرهنگی ترامپ با انگلیس، حمایت وی از برگزیت و موج نارضایتی سیاسی مشترک بین طرفداران برگزیت و طرفداران ترامپ، جملگی سبب شده تا این دو کشور، دوباره همراهانی سیاسی برای هم شوند. هرچند که ترامپ و ترزا می، بر سر بسیاری از مسائل با هم اختلافنظر دارند. از آنجا که سیاستهای ترامپ به نحوی غیرمنتظره میباشد، میتوان گفت انگلیس ممکن است بین اروپایی که از آن خارج شده و آمریکایی که به منطقه آتلانتیکی خود بازگشته، در کنج انزوا قرار گیرد.
دونالد ترامپ و ترزا می، طی دیدار رسمی که در پایخت آمریکا برگزار شد، تاکید کردند که «باوجود اختلافنظر بسیار، لندن و واشنگتن مایلند روابط قوی خود را حفظ کنند.»
در این بین بیبیسی فارسی به عنوان رسانه اصلی دولت انگلیس هم سعی کرده در چهارچوب همین روابط حرکت کند. هرچند بیبیسی در تمام دوران انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حتی بعد از آن به شدت به ترامپ حمله می کرد اما همیشه پرهیز از این داشت که برای ترامپ و دولتش تبدیل به سی ان ان دوم شود.
به عنوان نمونه اخیرا بیبیسی فارسی برخلاف مخالفت های جدی در افغانستان از تصمیم جدید ترامپ برای افزایش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستن و ادامه حضور در این کشور به شدت حمایت به عمل آورده است. و این مساله نشان می دهد که بیبیسی فارسی به دنبال تامین منافع خود از طریق دولت ترامپ می باشد.
مشاهده نظرات