دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز جمعه با ارائه مستنداتی ادعاهای نماینده آمریکا در سازمان ملل علیه ایران را رد کرد.
«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران روز جمعه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر فایلی که حاوی مستنداتی درباره همدستی آمریکا در جنایتهای جنگی یمن است منتشر کرده است.
این فایل با عنوان «تکذیب ادعاهای وارونه» روی وبسایت نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد منتشر شده و مهمترین محورهای آن به شرح زیر است:
عربستان سعودی و امارات متحده عربی از مارس 2015 یک فاجعه بشری در مقیاسی عظیم در یکی از ضعیفترین کشورهای عربی رقم زدهاند. بیش از 10 هزار نفر در یمن ظرف بیش از دو سال حملات هوایی سنگین و درگیریها کشته شدهاند و مدارس، بیمارستانها، کارخانجات و سایر اماکن شهری هدف گرفته شدهاند. این حملات مصداق جرائم جنگی هستند.
علاوه بر این، عربستان سعودی با تحمیل محاصره دریایی باعث ایجاد قطحیای شده که 17 میلیون یمنی را در آستانه فاجعه قرار داده است. رشد یک نسل کامل از کودکان یمنی، اکنون با اخلال مواجه شده است. علاوه بر این، بدترین نرخ شیوع وبا در تاریخ، بیش از یک میلیون یمنی را تحت تأثیر قرار داده است. عربستان سعودی با محاصره یمن، مشکلات نظاممندی برای تأمین مواد غذایی ایجاد کرده است.
سال گذشته، عربستان سعودی دومین خریدار بزرگ سلاح بود و میزان واردات سلاح را 212 درصد افزایش داد که عمدتاً محل خرید این سلاحها از آمریکا بود. ترامپ با سفر به ریاض در ماه ماه، یک قرارداد 110 میلیارد دلاری برای فروش سلاح به عربستان امضا کرد. ماه گذشته تأیید شد که شرکتهای «ریتیون» و «بوئینگ» هزاران سلاح هدایت دقیق به ارزش 7 میلیارد دلار به عربستان میفروشند.
عربستان سعودی در حمله به یمن، طبق گفته موسسه تحقیقات صلح استکهلم از سلاحهای خوشهای آمریکا استفاده کرده است. استفاده از این بمبها در معاهدهای که به امضای 119 کشور رسیده ممنوع است.
ارتش عربستان سعودی، غیر از دریافت تسلیحات از آمریکا برای هدایت جنگ در یمن هم به آمریکا وابسته است. آمریکا با ارائه اطلاعات، حمایتهای لوجستیکی و سوخترسانی روزانه به هواپیماهای جنگی از عملیات نظامی عربستان در یمن حمایت کرده است.
ایالات متحده از آغازین لحظه شروع حمله به یمن با اقداماتی نظیر سوخترسانی به جنگندههای ائتلاف تحت رهبری عربستان از ریاض حمایت کرد. در سال 2015، فرایند فروش بیش از 8000 بمبهای هدایتشونده لیزری به نیروی هوایی عربستان آغاز شد. در واقع، فروش سلاحهای آمریکایی به عربستان در دوران ریاستجمهوری اوباما، تمامی اقلام از سلاحهای سبک، تا تانک، بالگرد، هواپیماهای جنگی، تا بمب و سامانههای موشکی و تا کشتیهای جنگی را شامل شد.
حال سئوالی که مطرح می شود این است که چرا شبکه هایی همچون بیبیسی فارسی تمام این جنایت های سعودی علیه مردم بی دفاع یمن را که با حمایت تسلیحاتی آمریکایی ها صورت گرفته نادیده گرفته است؟ اما در مقابل تمام تلاش خود را مصروف این کرده تا ثابت کند که موکشی از یمن به سمت ریاض شلیک شده ایرانی بوده است.
بر فرض هم این موشک ایرانی بوده آیا پاسخی در شان این همه جنایت آمریکایی ها در یمن بوده است؟ قطعا پاسخ منفی است اما به نظر شبکه بیبیسی به دنبال انحراف افکار مخاطبین خود از فاجعه هایی است که این روزها در یمن در جریان است.
مشاهده نظرات