شبکه فارسی زبان بیبیسی در گزارشی ویژه به گسترش روزافزون تفکرات نژادپرستانه در انگلیس اعتراف کرده است.
سالهاست که غرب گرایان ایرانی و افغانستانی از غرب به عنوان مدینه فاضلهای یاد میکنند که انسانها به دور از تعصبات مبتنی بر جنسیت، رنگ پوست، نزاد و مذهب به موفقیت و پیشرفت دست مییابند. در بعد رسانهای نیز شبکههای ماهوارهای غربگرا مانند بیبیسی فارسی به دنبال تبلیغ این نگرش خوشبینانه در مورد جامعه و زندگی در اروپا و غرب بودهاند. البته در این بین، ظاهراً واقعیتهای میدانی این روزها در جوامع اروپایی و از جمله انگلستان چیز دیگری است. رشد گرایشهای نژادپرستانه ضداسلامی و تقویت گروههای راست گرای افراطی عملاً آن تصویرسازیهای رویاپردازانه این محافل را با چالش جدی مواجه کرده است.
رشد گرایشهای نژادپرستانه در کشورهایی همچون انگلیس کار را به جایی رسانده است که حتی بیبیسی فارسی نیز مجبور میشود که در پارهای از موارد به این وضعیت نابهنجار البته به شکل محدود و نه یک خط خبری مداوم اعتراف کند.
بیبیسی در تازهترین اعتراف خود در قبال این مسئله مینویسد: "ریحانه پوپل وکیل مدافع زن افغانتبار در انگلستان و ولز میگوید که بهتزده شده وقتی موکلش او را کنار گذاشت تا یک وکیل مرد سفیدپوست وکالتش را پیش ببرد. ریحانه پوپل میگوید که موکلان دیگرش نیز میگویند که آنها وکیل سفیدپوست را ترجیح میدهند؛ چراکه قاضی به آنها باور میکند". او پا را از این فراتر مینهد و میگوید "نگرانیهای جدی در این مورد که سیستم عدلی بریتانیا چگونه دیده میشود، وجود دارد". این مهم در حالی است که این مهاجر افغانستانی حتی نام فامیل خود را غربی کرده و حجاب را از سر برداشته است و کاملاً به سبک غربی زندگی میکند.
به اعتراف بیبیسیفارسی، او در توئیتیرش نوشته است که "یک وکیل به او تماس گرفته و گفته که موکلش به جای یک خانم آسیایی, یک وکیل مدافع مرد سفیدپوست را ترجیح میدهد". پوپل که در خردسالی به بریتانیا مهاجرت کرده است به شبکه دو رادیوی بیبیسی گفته است که قبلاً نیز چندینبار موارد مشابه برایش رخ داده است و "یک واقعیت تاسفبار" است که اقلیتهای قومی دراین حوزه کاری با آن مواجه هستند.
به گفته او "آنهایی که با پیشداوریها روبرو هستند، باید در مورد آن حرف بزنند"، "مشکلات جدی در اینجا به ارتباط پیشداوری وجود دارد، برای این که موکلان فکر میکنند که اگر یک وکیل مدافع مرد سفیدپوست باشد، احتمال این که قضیه آنها را قاضی باور کند بیشتر است".
او میگوید:"این یک نگرانی جدی است، اگر آنها (قضات) این گونه تصورات را داشته باشند، بنابراین مشکلی در سیستم قضایی در برخورد با افراد بیرونی وجود دارد که باید هرچه زودتر برطرف شود".
مشاهده نظرات