بازداشت «مرضیه هاشمی»، گوینده شبکه خبری «پرس تیوی» در آمریکا، طبق تفاسیر جنجالی و احیاناً «غیرقانونی» مطرحشده از اختیارات اعطاشده به نهادهای امنیتی صورت گرفته است.
یک رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام این کشور گفته که دستگیری او به عنوان برگ چانهزنی علیه ایران صورت گرفته است.
در همین زمینه دادگاهی در آمریکا روز جمعه تایید کرد که «مرضیه هاشمی»خبرنگار و مجری سیاه پوست و مسلمان شبکه پرس تیوی، در واشنگتن در بازداشت به سر میبرد.
بر اساس اسناد این دادگاه که به دستور «بریل هاول» قاضی دادگاه منطقهای منتشر شده، هاشمی به عنوان «شاهد کلیدی» یک پرونده نامشخص بازداشت شده و اتهامی علیه او مطرح نشده است.
وی تاکنون دو بار برای ادای شهادت در یک دادگاه منطقهای در برابر قاضی رسیدگیکننده به این پرونده حاضر شده و به گفته مقامهای آمریکایی پس از تکمیل شهادت، آزاد میشود. با این وجود هیچ زمانی برای آزادی وی اعلام نشده است.
بر اساس یک قانون قدیمی در آمریکا، دولت فدرال آمریکا میتواند افراد را بدون اتهام و صرفاً به عنوان شاهد کلیدی یک پرونده، بازداشت کند. «ریکاردو باسکواس» استاد برجسته حقوق دانشگاه میامی روز گذشته به خبرگزاری فارس گفت دولت آمریکا زمانی از این روش استفاده میکند که قصد دارد کسی را بازداشت کند، اما دلیل قابل قبولی برای این کار ندارد.
هاشمی یکشنبه هفته گذشته در حالی که در فرودگاه «سنت لوئیس» به سر میبرده، توسط پلیس فدرال آمریکا بازداشت و به واشنگتن منتقل شده است. بر اساس بیانیه خانواده او، هاشمی تا ۴۸ ساعت نتوانسته وضعیت خود را به خانوادهاش اطلاع دهد. به گفته او، در زندان حجاب وی به اجبار برداشته شده و غذای حلال نیز در اختیار وی قرار نگرفته است. پلیس فدرال و وزارت خزانهداری آمریکا تاکنون از اظهار نظر در مورد این پرونده خودداری کرده بودند.
اما نکته مهم در این دستگیری واکنش های متفاوت رسانه ای به آن بود بسیاری از شبکه ها در راستای یک نوع دفاع صنفی از همکار خود این حرکت دولت آمریکا را محکوم کردند لما بودند در این شبکه های دیگری که مسیری دیگر پیمودند. شبکه انگلیسی بی بی سی فارسی نه تنها در راستای حمایت از این فرد برنیامد بلکه تقریبا تقریبا تا سه روز پس این حادثه سکوت در این زمینه سکوت اختیار کرد و سعی کرد که اخبار این خبرنگار آمریکایی تبار شبکه پرس تی وی را بایکوت کرده.
مشاهده نظرات