568
تشویق به تجزیهطلبی، بااحساست قومی و نژادی و احساسات مذهبی
|
هم رسانی
|
تصویری از قومیت های مختلف ایرانی
اعدام برخی از اعضای گروه توحید و جهاد بیبیسی را بر آن داشت که با ارائه چهرهای مذهبی از اعدامشدگان "احساسات مذهبی" کردهای اهل سنت ایران را جریحهدار کند. در مواردی که مخاطب کردهای سکولار بود، بیبیسی تلاش میکرد تا احساسات قومی آنها را جریحهدار کند تا در هر دو حالت این اقلیتها از حکومت مرکزی ناامید شده و دیدگاههای تجزیهطلبانه داشته باشند
کردها و بلوچها دو اقلیت قومی در ایران هستند که ازنظر مذهب نیز در اقلیتاند.
بیبیسی فارسی همواره تلاش کرده است تا اقلیتها را به شورش علیه حکومت مرکزی تشویق کند گاه از طریق دلایل قومی و نژادی و گاه از طریق دلایل و انگیزههای مذهبی.
تا درنهایت به شورشی تبدیل شود که به جدا شدن کردستان و بلوچستان و خوزستان از ایران بینجامد، شبیه آنچه در مورد جدا شدن هرات در قرن 18 و جدا شدن بحرین در قرن 20 رخداده است.
آنچه در اعدام شماری از اعضای گروه توحید و جهاد رخ داد، حادثهای است که بیبیسی فارسی تلاش میکند برای اهداف فوقالذکر از آن استفاده کند.
برنامه صفحه 2 آخر هفته که به این موضوع اختصاص یافت حاوی اشارههایی قابلتأمل دقیقاً با همین موضوع بود.
یکی از این اشاره تأکید بر اهل سنت بودن اعدامشدگان است. درعینحال امنیتی بودن جرائم آنها پنهان میشود تا درنهایت وجه مذهبی این اتفاق وجه امنیتی آن را تحتالشعاع قرار دهد.
مهمان اول عثمان مزین است، که وکیل یکی از اعدامیها بوده دادگاه را متهم به بیعدالتی میکند درعینحال بهصورت تلویحی به مذهبی بودن شخص اعدامشده اشاره میکند:
"رأی اعدام آقای آرش شریفی تائید شده درحالیکه آقای شریفی بههیچوجه عضویت در این گروه را قبول نکرده و معتقد هست که فقط در کلاسهای مذهبی شرکت کرده و یک جوان مغازهداری بوده در شهر سنندج کردستان ... موکلین من معتقد هستند درزمانی که در سنندج تحت بازجویی بودند اذیت و آزار و شکنجه شدند"
مهمان دوم، محمد سیف زاده تأکید میکند که همه اعدامشدگان اهل تسنن بودند و انسانهای متدینی بودهاند:
"آن زمان آنها را بهعنوان پیروان القاعده گرفته و محاکمه کرده بودند بعدها (در زندان اوین) اتهام اینها تکفیری و سلفی بود...شاید 100 ها نفر از این عزیزان اهل تسنن که عمدتاً هم کرد بودند...ازنظر رفتاری بسیار آدمهایی آرام ازنظر رفتاری بسیار مسلمان و متعبد که مرتب زندگیشان با عبادت میگذشت باقران میگذشت..."
مهمان سوم سعید رضوی فقیه، کار را تمام میکند:
" متأسفانه در چند سال گذشته افکار عمومی ایران نسبت به عدالت قوه قضائیه ناامید و بیاعتماد شده است .... تا زمانی که ما دوباره اعتماد و امید به عدالت در قوه قضائیه نداشته باشیم تا آن زمان همه محکومان دادگاههای انقلاب در خصوص پروندههای سیاسی و امنیتی بیگناه تلقی میکنیم"
اینگونه است که اقلیت اهل سنت که بیبیسی را تماشا کند، راهی جز جدا شدن از حکومت مرکزی در برابر خود نمیبیند!
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل