591
پرگاری که بر نقطهی سلفی میچرخد
|
هم رسانی
|
تصویری از برنامه تلویزیونی "پرگار"
بهتازگی بیبیسی فارسی دو مقاله در بخش "ناظران میگویند" و یک گفتوگوی مفصل در برنامهی پرگار را به موضوع سلفی اختصاص داده است.
سؤالی که برای مخاطبان ایجاد میشود این است که واقعاً چرا باید تا این اندازه این شبکه به مبحث سلفی بپردازد و روی آن مانور بدهد.
نکتهی مشترکی که در این مقالهها و در صحبتهای مهمانان برنامهی پرگار به چشم میخورد این است که همهی ماجرا به ایران ختم میشود.یعنی در ابتدا این شبکه میکوشد بحث را کاملاً علمی نشان دهد. برای مثال از بعد روانشناسانه و جامعهشناسی موضوع را بررسی میکند و ازنظر نشانهشناسی و تاریخچهی سلفی گرفتن این موضوع را بررسی میکند و مزایا و مضرات آن را مورد تحلیل قرار میدهد، اما در پایان نتیجهگیریها حول محور ایران و مردم ایران و مسائل سیاسی کشورمان میچرخد.
چرا در مبحث سلفی بیبیسی این سیاست را پیشگرفته است؟
در برنامهی پرگار که میتوان گفت دقیقاً تکرار همان محتویات مقالههای "ناظران میگویند" بود، یعنی همان عنوانهای "من سلفی میگیرم پس هستم" و "با سلفی اندرونی بیرونی میشود" ، مهمانان کوشیدند تا گفتوگو را به شرایط سیاسی ایران سوق دهند و به این نکته تأکید کنند که ایرانیان از سلفی گرفتن و انتشار آن در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام هدفهای سیاسی خود را دنبال کنند، چون فضای سیاسی در ایران بسته است و برای تائید این صحبت خود به فتنهی سال 88 نیز اشاره کردند که از فضای مجازی استفادههایی شد.
بهطور واضح به نظر میرسد که بیبیسی قصد دارد کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی را به سمت سیاسی شدن و انتقادهای سیاسی سوق دهد و کسانی را که قصد فتنه در کشور دارند را با ابزاری جدید آشنا کنند تا به مخالفان نظام و قوانین جمهوری اسلامی و حتی افرادی که به لحاظ اجتماعی ناهنجاریهای رفتاری دارند از این ابزار بهطور هدفمند و مغرضانه استفاده کنند و قضیه تنها به یک عکس معمولی از خود و لایک خوردن ختم نشود.
در این برنامه به این نکته نیز اشاره میشود که ایرانیان چون در کشورشان ناچار میشوند که به شکلی خاص زندگی کنند و تحت نوعی تحمیل قوانین هستند _برای مثال در مورد نوع پوشش_خود واقعی خود را در سلفیهایشان نشان میدهند.
به نظر میرسد که بیبیسی این روزها میکوشد تا علاقهمندان به سلفی گرفتن که تعدادشان در ایران و در هیچ کجای دنیا کم نیست را مقابل حکومت قرار دهد و به آنها خطمشی سیاسی دهد، تا مخالفت خود را در سلفیهایشان اعلام کنند.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل