601
چرا بیبیسی نگران نزدیکی ایران و روسیه است؟
|
هم رسانی
|
چرا بیبیسی نگران نزدیکی ایران و روسیه است؟
آمریکا در شانزدهم آگوست اعلام کرد که هنوز در حال بررسی تصمیم روسیه برای استفاده از پایگاه هوایی ایران در همدان جهت حمله به مواضع داعش است. این اولین بار بعد از انقلاب است که ایران به یک کشور خارجی اجازه داده از پایگاههایش استفاده کند. باوجوداینکه وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که این تحولات نمیتواند مفید باشد، اما این اقدام را مانع پیشرفت مذاکرات روسیه و آمریکا برای احیای آتشبس در سوریه و آغاز گفتگوهای سیاسی ندانسته است.
«مار ک تونر»، سخنگوی وزارت امور خارجه در کنفرانس مطبوعاتی خود در شانزدهم آگوست در مورداستفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه در همدان گفت: «ما هنوز در حال بررسی موضوع هستیم. این تصمیم مایه تأسف است، اما دور از انتظار و مایه تعجب نبود.»
به گفته تونر این موضوع تنها موضوع بحران سوریه را پیچیدهتر میکند و ما را از هدفی که همه به دنبال آن هستیم، یعنی برقراری آتشبس گسترده و معتبر و آغاز روند گفتگوهای سیاسی در ژنو برای رسیدن به صلح دور میکند.
تونر در ادامه میگوید: «آنچه برای ما روشن نیست این است که تا چه اندازه روسیه قصد دارد از پایگاه هوایی نوژه استفاده کند.»
بیبیسی فارسی که همیشه سعی کرده تأمینکننده منافع غرب بهویژه آمریکا و انگلیس باشد در خصوص این اتفاق هم همین روند را در پی میگیرد. بیبیسی در گزارش خود در خصوص استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه همدان سعی میکند مسائلی چون عدم همخوانی با منافع ملی ایران و خلاف قانون اساسی بودن را مطرح کند. تا شاید بتواند این اتفاق را تحت شعاع قرار دهد. اما بیبیسی تنها به همین مسائل بسنده نکرد بلکه سعی کرد تا این اتفاق را تأمینکننده منافع بخشی از حکومت ایران قلمداد کند تا شاید بتواند در داخل برای خود طرفدارانی را جذب کند.
اما چرا بیبیسی مخالف این اتفاق است؟
به نظر این شبکه که همیشه سعی کرده از وجود داعش بهعنوان ابزاری برای پیادهسازی اهدافش در منطقه استفاده الآن ناراحتی نزدیکی ایران و روسیه در راستای نابودی این پدیده است. به همین جهت است که بیبیسی متوسل شدن ایران و روسیه به اینگونه مسائل را برای از بین بردن داعش را ناکافی میداند و این دو کشور را به دادن امتیاز در پای میز مذاکره ترغیب میکند. اما به نظر باید به خلاف گفت که اتفاقاً ناراحتی اصلی بیبیسی از همین منظر میباشد یعنی خالی بودن دست غرب در پای میز مذاکره احتمالی میباشد.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل