686
بیبیسی فارسی ، سوریه و مخاطبان فارسیزبان
|
هم رسانی
|
تصاویری از ویرانه های جنگ سوریه
جنگ خانمانسوز سوریه که باهدف قطع ارتباط ایران و حزبالله لبنان از سوی دولتهای حامی اسرائیل آغاز شد علیرغم گذشت چند سال به نتیجه مطلوب نرسید. حالا بیبیسی فارسی در تلاش است کشورهای حامی دولت سوریه را با فشار افکار عمومی مجبور به ترک حمایت از این کشور بکند و درحالیکه اعمال فشار بر روشنفکران ایرانی است. این درحالیکه است که سیاستهای دولت انگلیس در قبال پناهجویان سوری موردانتقاد افکار عمومی این کشور است ولی از سوی بیبیسی نادیده گرفته میشود.
به نظر میاید بیبیسی در تلاش است تا جنگ سوریه را به گردن حکومت ایران بیندازد و ترک منازعه سوریه را تبدیل به مطالبه محوری افکار عمومی افکار عمومی جامعه ایران نماید.
برای این دیدگاه نشانههای زیادی وجود دارد فیالمثل در یادداشت منتشرشده سایت بیبیسی فارسی، تحت عنوان "عکس یادگاری با ویرانههای سوریه، وجدان اخلاقی و اقتدار جهانی" که به قلم "امیر یحیی آیتاللهی" نگاشته شده آمده است:
"با چاپ تصویر بدن بیجان کودک کُرد سوری در رسانهها، موجی از همدلی و تأثر و اندوه برجهان حاکم شد...اما درنهایت آنچه سرنوشت پناهجویان سوری را رقم زد ناهماهنگی در اتحادیه اروپا و آوار کردن پیامدهای بحران سوریه بر دوش چند عضو و شانه خالی کردن باقی کشورها بود. مرزهای بسیاری همچنان بسته ماند و چند کشور پذیرا هم با بروز پارهای تنشهای اجتماعی بیشازپیش برای اعمال سیاستهای انقباضی از سوی احزاب مخالف تحتفشار قرار گرفتند."
نویسنده به ملامت مردم ایران میپردازد:
" امسال در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مردمان با چهرههای مختلف از زن و مرد و پیر و جوان در کنار خرابههای سرزمینی دیگر که حکومت خودشان در ویرانی آن دخالت مستقیم هم دارد، ایستادند و ژست گرفتند و عکس انداختند. نخست از خود بپرسیم که از مردمان عادی چه توقعی است، هنگامیکه از قاطبه روشنفکران و هنرمندان و مراجع فرهنگی جامعه هیچ صدای اعتراضی ضد جنگ نیابتی در سوریه نمیشنویم یا حتی شاهد پشتیبانی از این دخالت ویرانگر هستیم؟"
تا آنجا که نویسنده با کنایه زبان به ملامت "مصطفی ملکیان" میگشاید:
"تقصیر کسانی که چهره خود را فاتحانه در برابر درد و رنج سوریها قاب میگیرند بهمراتب کمتر از روشنفکران اخلاقگراست که شعار تقریر حقیقت و تقلیل مرارت سر میدهند اما بهگونهای رفتار میکنند که گویی سرزمینی به نام سوریه وجود ندارد"
از سوی دیگر در مصاحبه مهرداد فرهمند با راشد الغنوشی نیز بیان میشود :
" در ایران هم اختلاف وجود دارد و حکومتی هست که بشار اسد را تأیید میکند و مخالفانی که با بشار اسد مخالفاند "
این در حالی است که سیاستهای خود دولت انگلیس در قبال پناهجویان سوری موردانتقاد افکار عمومی این کشور بوده است ولی هیچگاه دولت انگلیس دیدگاه خود را تغییر نداده است.
به نوشته نشریه میرور، حدود یکمیلیون بریتانیایی در حمایت از پناهجویان راهپیمایی کردند و نزدیک یکمیلیون نفر طوماری آنلاین را در حمایت از مردم سوریه در انگلیس به امضا رساندند. در مدت کوتاهی نیز حدود نیم میلیون انگلیسی با نوشتن نام خود و امضا، خواستار پذیرش تعداد بیشتری پناهجو در انگلیس و افزایش حمایت از مهاجران در این کشور شدند.
بدینسان در شرایطی که خبر آیلان کردی در صدر اخبار رسانهها بود تنها در خبرهای کوتاه بیبیسی فارسی قرار گرفت. در ادامه نیز معلوم شد که وعدههای دولت کامرون دروغ بوده و انگلیس از 4 میلیون آواره سوری تنها 216 نفر را پذیرفته است. اما بیبیسی بهجای برجسته کردن مطالبه عمومی مردم انگلیس، از یکسو به تخطئه آنگلا مرکل میپردازد (مراجعه کنید به یادداشت : چرا بیبیسی آنگلا مرکل را تخطئه میکند؟) و از سوی دیگر در تلاش است تا افکار عمومی ایرانیها را به سمتی جهت دهد تا حکومت خود را تحتفشار قرار دهند که سوریه را ترک کند!
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل