به دنبال تداوم سکوت چندین ماهه مدعیان حقوق بشر و رسانه های غربی، گروهی از "دانشگاهیان، محققان و دانشجویان" ایرانی با تهیه توماری اینترنتی از مقامهای ارشد خواستهاند که برای آزادی مسعود سلیمانی، محقق و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس که از سال گذشته در آمریکا زندانی است تلاش شود.
این نامه آمده است: "دکتر مسعود سلیمانی یکی از محققان برتر در حوزه هماتولوژی (خونشناسی)، سلول های بنیادی و نانو بوده و تحقیقات ایشان کاملاً در راستای علوم زیستی و علوم پزشکی بوده و هیچ ارتباطی با سایر حوزهها ندارد."
چند روز پیش رسانههای آمریکایی خبر دادند که سلیمانی، رئیس انجمن هماتولوژی ایران و پژوهشگر سلولهای بنیادی، به اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت شده و نزدیک به هشت ماه است که زندانی است. بنا بر گزارشها مسعودسلیمانی، ۴۹ ساله، سال گذشته با ویزای شش ماهه مطالعاتی راهی ایالت مینهسوتای آمریکا بوده تا فرصت مطالعاتی خود را در کلینیک مایو در این ایالت بگذراند.
اما پلیس فدرال آمریکا در ماه اکتبر ۲۰۱۸ (حدود هشت ماه پیش) بلافاصله بعد از رسیدن به خاک آمریکا او را بازداشت میکند و به زندانی در آتلانتا مرکز ایالت جورجیا میفرستد. به گفته وکلای آقای سلیمانی او از آن زمان در همین ایالت بدون تعیین وثیقه زندانی است.
گفته میشود دلیل بازداشت او و دو دانشجوی سابقش خرید هشت ویال (شیشه کوچک) حاوی "هورمون رشد انسان" بوده که به ادعای مقامهای آمریکایی جزو مواد تحریمی بوده است. دیلی ریپورت وابسته به سایت law.com در آمریکا گزارش داده است که این هورمون که نوعی پروتئین مصنوعی است در سال ۲۰۱۶ از یکی از دانشجویان آقای سلیمانی توقیف شده است. او هنگام ضبط این ماده در حال سفر به ایران بوده است. در آن زمان آمریکا هنوز عضوی از برجام (توافق هستهای ایران) بود و تحریمهای هستهای علیه ایران رفع شده بود. وکلای آقای سلیمانی در آمریکا از اقدام پلیس فدرال برای بازداشت او ابراز تعجب کرده و گفتهاند که دلیل این موضوع برای آنها روشن نیست.
خانواده مسعود سلیمانی تا کنون صدهزار دلار برای باز نگه داشتن پرونده خرج کرده که ۲۰ هزار دلار آن را از دانشگاه تربیت مدرس وام گرفته و بقیه "از فروش اموال، قرض و اخذ وام" تامین شده است. به گفته برادر آقای سلیمانی آخرین دادگاه او هفته گذشته تشکیل شده و "بدون خروجی مشخص به پایان رسیده است."
رسول سلیمانی گفته است که تا کنون حمایتی از بردارش نشده و از "مجامع بینالمللی حقوق بشر خواسته که پس از هشت ماه "دست به اقدام عملی بزنند". دو محقق ایرانی دیگر هم در همین ارتباط بازداشت و بعد از مدتی به قید وثیقه آزاد شدهاند. رسانههای آمریکا نام این دو نفر را محبوبه قائدی و مریم جزایری، از دانشجویان سابق آقای سلیمانی، اعلام کردهاند و گفتهاند که این دو نفر با وثیقههای دویست و ۲۵۰ هزار دلاری آزاد هستند.
مشاهده نظرات