اخیراً بیبیسی فارسی در یادداشتی تحت عنوان "آیا داعش به آخر خط رسیده است؟" به قلم "هلنا مریمن" به نقاط ضعف گروه تروریستی داعش در این روزهای کمفروغ این گروه پرداخته است.
بیبیسی اما همچنان در برخی از نقاط یادداشت از گروه تروریستی بهعنوان گروه دولت اسلامی یاد میکند. بیبیسی در این یادداشت 3 نکته را بهعنوان نقاط ضعف فعلی داعش معرفی میکند. اولین مسئله از دست دادن قلمرو است که داعش یکی پس از دیگری در حال کوچکتر شدن به جهت جغرافیایی است. مسئله دوم از دست دادن نیروی انسانی است و مسئله سوم از دست دادن منابع مالی و تسلیحاتی است.
سؤالی که بیبیسی در این یادداشت به آن پاسخی نداده است چرایی به وجود آمدن این شرایط برای داعش و در عوضش قدرت گرفتن جبهه النصره و یا همان جبهه فتح شام است.
به نظر پیش از پاسخ به این سؤال باید یک نکته را مدنظر داشت و آن عدمتغییر موضع غرب بهویژه امریکا نسبت به موضوع تروریستها در سوریه و چگونگی برخورد با آنهاست. از روز اول درگیریهای سوریه همیشه این تروریستها بودند که موردحمایتهای مادی و معنوی غرب بودهاند نه ارتش و مردم سوریه، اما این حمایتها در مواقعی با تغییراتی روبرو شده است اما در اصل موضوع که همان حمایت از تروریستهاست تغییری ایجاد نشده است.
داعش تا زمانی که سلاحش را به سمت کشورهای غربی نشانه نرفته بود از تمامی این حمایتها برخوردار بود حتی اگر شدیدترین جنایتها را مرتکب میشد اما بهمحض اینکه تعرضی به سمت کشورهای غربی کرد آمریکاییها که به گفته خانم کلینتون وزیر خارجه وقت این کشور به وجود آورنده این گروه بودهاند در پی تضعیف آن برآمدن و بازهم نه حذف کامل آنها.
سؤالی دیگری که بیبیسی به آن پاسخ نمیگوید و حتی از مطرحشدن آن بهعنوان یک رسانه جلوگیری میکند دلیل این حمایتها از گروههای تروریستی توسط کشورهای غربی است؟ هرچند که دیگر پاسخ به این سؤال دشوار نیست و دیگر مثل روز روشن است آنها به دنبال ایجاد خاورمیانه جدیدی هستند که بهترین ابزار برای آنها همین گروههای تکفیری است.
مشاهده نظرات