843
هشدار بیبیسی در خصوص راهپیمایی اربعین
|
هم رسانی
|
تصویری از حضور راهپیمایی بیست میلیونی اربعین
سیاست ثابت بیبیسی در قبال راهپیماییهای مردمی از قبیل راهپیمایی 22 بهمن، روز قدس و در این سالها راهپیمایی 20 میلیونی اربعین سکوت و سانسور خبری بوده است. بااینحال این شبکه امسال بهراحتی نتوانست از کنار پدیده راهپیمایی اربعین عبور کند و گزارشهایی را بر روی آنتن خود برد و بهناچار بعضاً مجبور به اعتراف در خصوص بزرگی و عظمت این راهپیمایی میشد.
آن نکتهای که بیبیسی و رسانههای همسوی بیبیسی را در خصوص راهپیمایی عظیم اربعین در عراق نگران کرده. حضور میلیونی زائران ایرانی در این راهپیمایی بوده و نگرانی مضاعف آنها از سیاسی شدن این راهپیمایی بهواسطه حضور گسترده ایرانیها و به تبعش عرصهای برای قدرتنمایی منطقهای و جهانی ایران است.
در همین خصوص بیبیسی در یادداشتی بلند و بالا تحت عنوان "مراسم اربعین در عراق: هویتی مذهبی یا سیاسی برای زائران ایرانی؟" به حضور گسترده ایرانیها و تبعش قدرتنمایی جمهوری اسلامی اشاره میکند و نسبت به آن هشدار میدهد.
بیبیسی در بخشی از این یادداشت اینگونه مینگارد: "حکومت مذهبی مستقر در ایران با تبلیغ و حمایت همهجانبه از راهپیمایی اربعین «به یک تیر، چند نشان میزند:»
1. در سطح داخلی: به بهرهبرداری حداکثری از مفهومی مذهبی و فرهنگی در جامعه دست مییازد؛ خود را بار دیگر باارزشها و آرمانهای پیوند خورده با رخداد تاریخی کربلا همراستا و همدل میخواند و به بهرهبرداری تبلیغاتی از اربعین حسینی میپردازد؛ بحران مشروعیت دموکراتیک خود را بازسازی و ترمیم میکند؛ شکاف میان حاکمیت سیاسی و جامعه را با استفاده از لایههای اجتماعی واسط (بهخصوص مذهبیهای سنتی) تقلیل میدهد؛ و نیز بدنه اجتماعی حامی خود را تهییج و بازسازی و تقویت میکند و درصحنه بروز و ظهور میدانی، فعال نگه میدارد.
2. در سطح منطقهای: توان سیاسی ـ اجتماعی و قدرت بسیج کنندگی تودهای و حتی بضاعت امنیتی ـ نظامی خود را به رخ رقبای منطقهای (بهویژه عربستان) میکشد؛ بر رویدادهای سیاسی ـ اجتماعی عراق (بهعنوان همسایهای مهم و مؤثر) مستقیم و غیرمستقیم اثر میگذارد؛ چنانکه رأس هرم نظام سیاسی جمهوری اسلامی در دیدار با رییسجمهور عراق تأکید میکند، موجب تقویت و تعمیق رابطه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی میان دو کشور همسایه میشود؛ و بهگونهای غیرمستقیم به تلآویو هشدار سیاسی ـ امنیتی میفرستد.
۳. در سطح جهانی: حاکمیت سیاسی در جمهوری اسلامی بار دیگر خود را بهمثابه قدرتی غیرقابلاغماض در منطقه به قدرتهای جهانی معرفی میکند و متذکر میشود؛ و به ترویج و تبلیغ ایدئولوژی مطلوب خود از طریق مفاهیم فرهنگی و رخدادهای تاریخی پیوند خورده با مذهب تشیع دست مییازد."
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
یک سال قبل