روز شنبه (26 نوامبر) پارلمان عراق پس از ماهها رایزنی و بحث در بین گروههای سیاسی، سرانجام طرح پیوستن «الحشد الشعبی» به مجموعه نیروهای امنیتی و نظامی عراق را تصویب و آن را به قانون تبدیل کرد.
تصویب طرح پیوستن الحشد الشعبی به مجموعه نیروهای امنیتی و نظامی عراق واکنشهای مختلفی را درصحنه داخلی عراق موجب شد، قانونی که باعث حضور دائمی نیروهای داوطلب مردمی درصحنه سیاسی و نظامی عراق میشود.
«حیدر العبادی» نخستوزیر عراق پس از تصویب این طرح، به مردم و نیروهای الحشد الشعبی تبریک گفت و تأکید کرد که این کمترین کاری بود که میشد در حق جانفشانیهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) انجام داد. اما «اسامه نجیفی» رئیس ائتلاف «نیروهای ملی» مدعی شده است که تصویب این طرح نیروهای اهل سنت را از روند سیاسی عراق دور میکند. ائتلاف «نیروهای ملی» که بزرگترین گروه اهل سنت پارلمان محسوب میشود؛ اعلام کرده است که تصویب این طرح بهمثابه خنجری به بدنه «حضور همه گروهها» است و تهدید کرده است که در برابر این طرح به دادگاه فدرال عراق شکایت خواهد کرد چراکه با قانون اساسی در تضاد است.
اما درنهایت 208 نماینده به این طرح روی دادند که 168 نفر آنها از «ائتلاف ملی» و مابقی از نمایندگان ائتلاف کردستان بودند.
دراینبین برخی رسانههای منطقهای همچون العربیه و برخی رسانههای بینالمللی همچون بیبیسی به این طرح واکنش نشان داده و ناراحتی از تصویب این طرح را بهوضوح میشد در گزارشهای آنها مشاهده کرد.
شبکه بیبیسی فارسی که تا پیشازاین در گزارشهای خود سعی میکرد این گروه مردمی را هموزن بسیاری از گروههای تروریستی دستهبندی کند و از آنها بهعنوان شبهنظامیان "حشد الشعبی" نام میبرد اکنون و پس از تصویب قانون جدید دیگر نمیتواند چنین اطلاقی در خصوص آنها داشته باشد.
اما آن چیزی که در گزارش بیبیسی کاملاً مشهود بود ناراحتی این شبکه از روی مثبتی بود که جریان کردی مجلس به داده بود.
به نظر ناراحتی بیبیسی باید بهحق باشد زیرا که رویکردها به این طرح نشان میدهد که حشد الشعبی از دیوارهای قومی و مذهبی عبور کرده و به یک جریان ملی و مردمی تبدیلشده است.
مشاهده نظرات