بیبیسی همیشه کوشیده است تا بهانحاءمختلف مفاهیم دینی را یا به سخره بگیرد و یا از پایه زیر سؤال ببرد.
بهتازگی بیبیسی عنوان بحث را در برنامهی پرگار «اصلاح دین» انتخاب کرده است اما در خلال بحثها متوجه میشویم که درواقع مقصود این رسانه از اصلاح دین پارهپاره کردن دین است به این معنا که هرچه را خوش ندارد از قوانین دینی حذف کند.
این دخل و تصرف بیبیسی در مفاهیم دینی تازه نیست.
سایت این شبکه لبریز است از برنامهها و یادداشتها و تحلیلهایی که با استدلال بیپایه و اساس و بحثهای کودکانه سعی در به چالش کشیدن دین و سبک زندگی دینداران دارد و در این میان نشانهی اصلی بهسوی اسلام و در میان قوانین اسلامی به سمت قوانین مرتبط با حکومت اسلامی است یعنی درست همان چیزی که دشمنان جمهوری اسلامی از آن بیم داشته و آن را دست و پاگیر نقشههایی میدانند که در سر میپرورانند.
در این برنامه مجری با انتخاب عنوان بهظاهر جذاب و فریبندهی «نواندیشی دینی» توپ را در زمین سروش و امثال او میاندازد و در مقدمهی بحث این قشر افراد را که دین را به گونههای مختلف زیر سؤال برده و به چالش میکشند موردنقد قرار میدهد که از اهداف خود بازماندهاند و درواقع با این مقدمه این مخاطب خاص خود را تحریک میکند تا بیشتر برای نظر پراکنی در باب مسائل شرعی بکوشند.
اصولاً استراتژی این برنامهی بیبیسی این است که بیشتر اوقات به ظرافتهای تفکر متدینان میپردازد و سعی دارد که با بحثهای مغالطه آمیز و سفسطه آلود کلامی و فلسفی ذهن مخاطب را گیج و سردرگم کند و برخی مفاهیم دینی را در جلو چشمان او از اهمیت بیندازد. به اینگونه که در باب یک مسئله چند کارشناس یا حتی غیر کارشناس دعوت کرده که هرکدام از منظر رشتهی خود در آن باب سخن بگویند وعدهای از آنها تنها کارشان ایجاد تشکیک در بحث است بهطوریکه کلاً پروندهی جدیدی در بحث باز شود و از اساس یک اصول اسلامی زیر سؤال برود.
در خلال این برنامه از مهمانان نواندیشی متکثر دینی را تحسین میکند و این تلون فکری را میپسندد و تبلیغ میکند به اینگونه که هر کس به سلیقهی خود دینش را بازسازی و متحول کند.
این درست همان سیاست قدیمی بیبیسی است یعنی ترویج سکولاریسم و گسترش فردی سازی دین و به انزوا کشانیدن دین اجتماعی اسلام بهگونهای که در این میان هر آنچه به مذاق مخاطب خوش نیاید اجازهی دخل و تصرف داشته باشد و این همان مثله کردن دین است.
مشاهده نظرات