1682

بی‌بی‌سی و بلند کردن چماق "بولتون" علیه ایران

5 سال قبل

هم رسانی

   "جان بولتون" وکیل و دیپلمات آمریکایی

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا خبر از پیوستن "جان بولتون" به گروه کاری خود در آینده نزدیک داده است. جان بولتون قرار است از 9 آوریل به جای ژنرال "هربرت مک مستر" مشاور امنیت ملی کاخ سفید شود.
از منظر جریان شناسی جان بولتون به جناح راست افراطی حزب جمهوریخواه تعلق دارد و سوابق و پیشینه رفتاری او هم برای افکار عمومی جامعه آمریکا و هم برای جهانیان آشنا است. الگو ها و کنش های رفتاری او در بسیار از موارد همسو با ترامپ است و همین همسویی دلیل اصلی انتصاب او به جای مک مستر برای مشاوره در نهاد امنیت ملی کاخ سفید بوده است. مخالفت با برجام و اصرار برای خروج آمریکا از این توافق،از مهمترین و در عین حال بارز ترین موارد همسویی جان بولتون با ترامپ است.

از منظر رفتار شناسی جان بولتون چهره ای جنجالی در دایره دیپلماتیک آمریکا محسوب می شود. به واقع او به تندروی و مواضع رادیکالش در سیاست خارجی آمریکا شهرت دارد. بسیاری از راهبرد شناسان آمریکا او را متخصص در عملیات روانی علیه کشورهایی می دانند که آمریکا قرار است سیاست های خود را به آنها دیکته کند. سیاست ستیزش با ایران،تلاش برای برای براندازی و تغییر رژیم بخشی از رفتار های رادیکال و تهاجمی او را به نمایش می گذارد.

جان بولتون در مقام یک "نئوکان" (نو محافظه کار) بارها ادعا کرده است که تمام مشکلات اصلی خاورمیانه از آبشخوری به نام جمهوری اسلامی ایران سرچشمه می گیرد. از نگاه جان بولتون ایران بخشی از پازل محور شرارت است که نه تنها تهدیدی جدی برای متحدان آمریکا بلکه تهدید اصلی برای منافع آمریکا است. در این ارتباط، جان بولتون برنامه اتمی ایران را در کنار برنامه موشک‌های بالستیک و پروژه هلال شیعه در سراسر خاورمیانه را در زمره آن دسته از تهدیداتی می‌داند که می‌تواند بیشترین مخاطرات را علیه آمریکا و متحدانش در منطقه ایجاد کند. از نظر بولتون در این شرایط لزومی ندارد که آمریکا بخواهد سیاست صبر و انتظار را در قبال ایران به کار گیرد. به واقع سیاست صبر و انتظار باید جای خود را به سیاست تهاجمی بدهد و آمریکا باید در شرایط تزاید تهدید ایران، از توان نظامی خود برای بی اثر سازی اقدامات تهاجمی ایران و در نهایت تغییر نظام ایران استفاده کند. با مواضع ضد ایرانی و البته رادیکالی که از سوی جان بولتون در قبال ایران مشاهده می‌شود، می‌توان او را در کنار ترامپ و ضلع دیگر عنصر ضد ایرانی یعنی مایک پمپئو در خط مقدم ایران هراسی قرار داد.

با توجه به این تعاریف و با سواستفاده از این تعاریف شخصیتی جان بولتن برخی رسانه های ضد انقلاب همچون بی‌بی‌سی فارسی به گونه ای آمدن وی به کاخ سفید را در فضای رسانه ای مطرح می کنند که گویی با آمدن وی قطعا جنگی احتمالی بین ایران و آمریکا در خواهد گرفت. بی‌بی‌سی در چند روز گذشته به واقع از او چماقی ساخته تا ایران و دولت مردان ایران را وادار به دادن امتیازهای جدید از جمله در مساله موشکی کند. بی‌بی‌سی به نوعی تبدیل به پیاده نظام رسانه ای برای سیاست های احتمالی آینده آمریکا شده است. این سیاست لولو سازی برای عقب نشاندن کشورهایی همچون ایران از سیاست های قدیمی رسانه ای همچون بی‌بی‌سی بوده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل