594

پیش‌فرض سازی بی‌بی‌سی فارسی برای آیت‌الله منتظری

6 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از روباه پیر!

در متن زیر به بررسی "پیش‌فرض سازی" رسانه بی‌بی‌سی در مورد سخنان آیت‌الله منتظری پرداخته‌شده و سپس نشان داده‌شده است که این پیش‌فرض مخدوش است.
کارشناسان عملیات روانی به کمک این روش، در پله دوم بازی می‌کنند و ذهن مخاطب را از پرسش درباره اصل موضوع منحرف می‌کنند. معمولاً این انحراف از طریق مطرح کردن یک پرسش که حاوی موضوع مدنظر است، صورت می‌گیرد.
در برنامه‌ای از بی‌بی‌سی فارسی که به مصاحبه با احمد منتظری پرداخت وی مدعی شد:
"برای خیرخواهی برای نظام جمهوری اسلامی و خیرخواهی برای دینی که بهش معتقدیم برای خیرخواهی برای رهبر انقلاب این از لحن ایشان و کلام ایشان کاملاً روشن هست ولی متأسفانه جور دیگری تفسیر کرده‌اند و ایشان را به ساده‌لوحی متهم کردند ایشان را به ارتباط با منافقین متهم کردند"
مجری برنامه(فرداد فرحزاد) نیز ادامه می‌دهد: "مخالفت ایشان با این اعدام‌ها بر کسی پوشیده نیست"
به‌علاوه احمد منتظری اظهار می‌دارد:
" الآن یک موقعیت مناسبی دیده شد برای این حقایق خیلی واضح و مهر تائیدی است بر اسنادی که بر کتاب خاطرات هست"
همان‌طور که در بالا مشاهده شد این پیش‌فرض با سخنان پسر آقای منتظری به ذهن مخاطب القا می‌شود که حتماً آقای منتظری درست میگه واصلا احتمال اینکه وی اشتباه کرده باشد در نظر گرفته نشده است.
این در حالی است که شواهدی برخلاف این پیش‌فرض وجود دارد، در مقاله‌ای که تحت عنوان "نمونه‌ای مستند از تأثیرگذاری هدفمند منافقین بر ذهن منتظری" منتشرشده است چنین آمده است:
آقای منتظری تا آخر عمر هرگونه حمایت از منافقین و تحت تأثیر قرار آن‌ها گرفتن را رد می‌کرد.وی در نامه‌ای خطاب به امام خمینی گفته است: «شنیده شد فرموده‌اید "فلانی {یعنی آقای منتظری} مرا شاه و اطلاعات مرا ساواک شاه فرض می‌کند" البته حضرت‌عالی را شاه فرض نمی‌کنم ولی اطلاعات شما روی شاه و اطلاعات شاه را سفید کرده است، من این جمله را بااطلاع دقیق میگویم» ، اما این اطلاع عمیق از کدام منابع موثق برای آیت‌الله منتظری حاصل‌شده بود که حاضر نبود هیچ سخن مخالفی دراین‌باره را(ولو از صدیق‌ترین افراد) بپذیرد؟
نویسنده مقاله ادامه می‌دهد: در خاطرات آیت‌الله منتظری سؤال‌کننده از وی پرسیده است «مسئله دیگری که به شما نسبت داده‌شده است این است که شما از منافقین و لیبرال‌ها حمایت می‌کرده‌اید، اصولاً مبنای این نسبت چیست؟»
وی در جواب گفته است:« من همیشه زندانبان‌ها و مسئولین زندان را از برخورد غیر اسلامی با زندانیان بر حذر می‌داشتم . من به زندان نماینده می‌فرستادم که زندان را بررسی کنند... آقایان انصاری نجف‌آبادی و ... مدت‌ها نماینده من در زندان بودند»
در اینجا شخصی به نام انصاری نجف‌آبادی معرفی می‌شود. نام این شخص در کتاب خاطرات شخصی به نام "ایرج مصداقی" آمده که وی یکی از رهبران اصلی تشکیلات و شبکه مخفی منافقین در زندان محسوب می‌شده است.
ایرج مصداقی می‌نویسد: «روزی در بهداری روی تختم دراز کشیده بودم و آخوندی به اسم ناصری به همراه پاسداران و مسئول بهداری وارد اتاق شدند او خود را نماینده آیت‌الله منتظری در امور زندان‌ها معرفی کرد و تلاش کرد با تک‌تک ما صحبت کند... ناصری نام مستعار وی بود و نام اصلی‌اش انصاری نجف‌آبادی بود... او از من خواست تا شرح شکنجه‌های زندان را برای آقای منتظری بنویسم»(خاطران زندان ایرج مصداقی، جلد دوم صفحه 136)
و ادامه می‌دهد: « شرایط حاکم بر زندان‌ها پاشنه آشیل منتظری بود.او خود در زمان شاه در زندان بسر برده بود و با شرایط زندان به‌خوبی آشنا بود و به‌سادگی می‌توانست شرایط حاکم بر زندان‌های جمهوری اسلامی را با شرایط زندان‌ها زمان شاه و آنچه که خود در رژیم "طاغوت و ضد اسلامی" تجربه کرده بود مقایسه کند...احساسم این بود که فاصله گرفتن از خمینی، چه‌بسا به سود جنبش باشد و باعث آزاد شد انرژی زیادی شود. اگر نگاشتن آنچه ناصری بر آن اصرار می‌ورزید در این راستا به کار آید چه ایرادی دارد؟» (همان صفحه 141)
درنهایت وی تصمیم به نوشتن گزارش می‌گیرد و می‌نویسد «شاید تأثیرگذار باشد و او(آیت‌الله منتظری) را در مسیر دیگری قرار دهد» (همان صفحه 142)
سپس دفترچه را به انصاری نجف‌آبادی تحویل می‌دهد:
« یک هفته بعد او[انصاری نجف‌آبادی] ضمن مراجعه به بند گفت: مطالب را به همان شکل به "آقا" (منتظری) دادم. فقط نام تو را حذف کردم زیرا ترسیدم "آقا" حواسشان نباشد و این‌ها را به شورای عالی قضایی و یا نهادهای ذی‌ربط برای بررسی و رسیدگی بدهند و آن‌ها گریبان تو را بگیرند»(همان صفحه 143)
این تنها یک نمونه از گزارشاتی بود که به دست آقای منتظری می‌رسید و وی بر مبنای آن‌ها نظام و انقلاب را محکوم می‌کرد! مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل