ساختمان پلاسکو واقع در مرکز تهران به دنبال آتشسوزی فروریخته است. این ساختمان صبح پنجشنبه، ۳۰ دی، دچار آتشسوزی شد. با گذشت یک روز از وقوع سانحه عملیات امدادرسانی هنوز ادامه دارد. به نظر شما رسانه ها در این شرایط چه اقداماتی باید صورت دهند؟
اوایل صبح پنجشنبه بود که این خبر تلخ باعث بهت و نگرانی تمام مردم کشور شد. به یمن وجود انواع و اقسام ابزارهای ارتباطی، تقریبا تمام مردم حتی از جزئیات رویدادهای درحال وقوع نیز با خبر شدند؛ و البته گاهی اخبار غیر واقعی نیز در این بین دست به دست شد و بهرحال ذهنیتی ضد و نقیض از شرایط در اذهان عمومی شکل گرفت.
به نظر شما نقش رسانه ها در شرایط بحرانی چیست؟ چه کمکی توسط رسانه ها می تواند ارائه شود؟
در شرایطی که تمام ملت ایران نگران وضعیت هموطنان خود بودند، برخی رسانه ها جهت بالابردن تعداد بینندگان خود به فرافکنی و دراز کردن انگشت اتهام به سمت افراد، ارگان ها و حتی اقشار مختلف پرداختند. از ساختن داستان های من درآوردی گرفته تا آمارهای غیر واقعی در مورد تعداد سانحه دیدگان و ارائه اظهارنظرهای غیر کارشناسانه و حتی نظریه پردازی از راه دور!
به نظر شما در شرایطی که هنوز علل و عوامل اصلی در خصوص وقوع حادثه مشخص نیست چه اقدامی از سوی رسانه ها بهترین انتخاب است؟ و در این شرایط شما از رسانه ها چه انتظاری دارید؟
برخی رسانه در شرایطی که هنوز عملیات امدادرسانی به پایان نرسیده، به تحلیل عوامل اصلی نقش داشته در این حادثه پرداخته اند. حتی بی بی سی فارسی نیز در همین شرایط مبهم اقدام به گمانه زنی در مورد علل وقوع این آتش سوزی پرداخته است.
به نظر شما یک رسانه چه وظایفی غیر از اطلاع رسانی صحیح و منطقی و جلوگیری از تشویش اذهان عمومی می تواند داشته باشد؟
شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در از طریق این صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید.
مشاهده نظرات