1015
حمله بیبیسی به هاشمی به بهانه حمایت از دختر و همسرش
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
حمله بیبیسی به هاشمی به بهانه حمایت از دختر و همسرش
باوجودآنکه حدود دو هفته از مرگ آیتالله هاشمی میگذرد اما همچنان به بهانههای مختلف به بررسی شخصیت و عملکرد ایشان با توجه به سیاستهای رسانهای خود میپردازد.
اخیراً بیبیسی در یادداشتی تحت عنوان "عفت، فائزه واکبر هاشمی رفسنجانی؛ جایگاه زنان در سیاست" به بررسی نگاههای ایشان به مسئله زنان و دختران میپردازد. بیبیسی در بخش اولیه یادداشت از او بهعنوان روحانی یاد میکند که برخلاف سایر روحانیون فضا را برای همسر و دختران خود جهت فعالیت سیاسی باز گذاشته است و این امر آقای هاشمی را میستاید. و در ادامه به بررسی فعالیتهای همسر و دختران او بهویژه فائزه هاشمی میپردازد و از آنها بهعنوان مخالف برخی سیاستهای فرهنگی و سیاسی نظام یاد میکند.
این شبکه در بخشی از یادداشت خود وقتی میخواهد از عفت مرعشی همسر آقای هاشمی یاد کند اینگونه مینویسد: "اولین زن، عفت مرعشی است. فرزند خانوادهای مذهبی و نامدار در کرمان که در ۲۳ سالگی همسر هاشمی، طلبه ۲۴ ساله شد. یکبار جان همسرش را مقابل گلوله نجات داد. همراه او تا کره شمالی، لیبی و سوریه رفت و در روز انتخابات جنجالی ۱۳۸۸ در نقش رهبری معترض، مردم را دعوت کرد که در صورت تقلب به خیابان بیایند." و در خصوص فائزه هاشمی اینگونه میگوید: " فائزه هاشمی؛ زنی که در صدر آرای تهران وارد مجلس شد، ورزش زنان را رونق داد و باوجود مخالفت پدرش، حتی از زندانیان بهایی حمایت کرد."
اما بیبیسی در کنار حمایت از همسر و دختر هاشمی به شخص خود هاشمی و نگاههایش به مسئله زنان و فرهنگ را مورد هجمه قرار میدهد و اینگونه مینویسد: "کبر هاشمی رفسنجانی در اوایل انقلاب، با تندترین مواضع علیه جریان غیرمذهبی همراه بود. او در نماز جمعه برای تحقیر سیاستمداران لیبرال، کراوات را "دم خر" نامیده بود.
انقلاب فرهنگی و بسته شدن دانشگاهها که زنان و مردان زیادی را خانهنشین کرد، ۲۶ فروردین ۱۳۵۹ در دانشگاه تبریز کلید خورد؛ وقتی در دانشکده پزشکی دانشجویان علیه هاشمی شعار دادند و او مجبور به ترک جلسه شد. هاشمی رفسنجانی در دفاع از برخورد با دانشجویان مخالف در دانشگاهها در جلسه شورای انقلاب گفته بود: "از خشونت نمیترسیم. امروز شروع شود بهتر از سه ماه دیگر است." او بعدها گفت که مخالف انقلاب فرهنگی بوده است. صیغه را راهحل "منحصربهفرد" دنیای اسلام در مقابل "بیاخلاقی" میدانست. در حضور سران نظام در سال ۱۳۶۰ گفته بود که باید زمینه روانی متعددی را در جامعه فراهم کرد. اقدامی که خانم کار توهین به زنان تلقی میکند. علیه بیحجابی در نماز جمعه سخن گفته بود و تندترین برخوردها با زنان مخالف حجاب و فعالان سیاسی زن زمانی صورت گرفت که او دست راست رهبر وقت ایران و از مهمترین تصمیم گیران نظام در اوایل انقلاب بود."
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل