1023

پیروزی‌های دیپلماتیک و نظامی ایران در سوریه و واکنش بی‌بی‌سی

6 سال قبل

هم رسانی

   پیروزی‌های دیپلماتیک و نظامی ایران در سوریه و واکنش بی‌بی‌سی

گفتگوهای آستانه در حالی بین طرفین درگیری در آستانه قزاقستان به کار خود پایان داد که طرفین درگیر در این نشست توافق کردند که آتش‌بس در سوریه را گسترش دهند.
رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت سوریه در مذاکرات آستانه با اشاره به نقش این نشست در تثبیت آتش‌بس در سوریه از کشورهای حامی تروریسم خواست که به بازی با آتش پایان دهند. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل پس از پایان نشست آستانه، از مسئولان قزاقستان، جمهوری اسلامی ایران و روسیه سپاسگزاری کرد.
اما دراین‌بین واکنش رسانه‌هایی همچون بی‌بی‌سی فارسی که در این سال‌ها از تروریست‌ها در منطقه به‌ویژه سوریه حمایت کرده بودند متفاوت بود. بی‌بی‌سی درعین‌حال که سعی کرد که این نشست را کم‌اهمیت جلوه دهد با توجه به نقش ویژه ایران در این نشست و پیروزی دیپلماتیکی که علاوه بر پیروزی‌های نظامی نصیب ایران شده بود در یادداشتی تحت عنوان « ايران، سوريه و معمای 'عمق استراتژيك ' » به بررسی علل ورود ایران به جنگ سوریه پرداخت و تمام تلاش خود را در این یادداشت در جهت زیر سؤال بردن این عوامل به کاربرد. بی‌بی‌سی ورود ایران به جنگ سوریه را از دو منظر می‌بیند یکی جنبه ایدئولوژیک و دیگری به گفته بی‌بی‌سی جنبه سکولار ماجرا یعنی امنیت ملی است. بی‌بی‌سی در این یادداشت سعی می‌کند که هر دو جنبه را زیر سؤال ببرد اما نکته‌ای که به نظر در این یادداشت کمی عجیب به نظر می‌رسد تلاش این شبکه برای زیر سؤال بردن بیشتر جنبه امنیت ملی ماجراست تا جنبه ایدئولوژیک آن.
به نظر بی‌بی‌سی ازاین‌جهت بیشتر به جنبه امنیت ملی حمله می‌کند که اتفاقاً توجیهش بسیار در میان مردم بالاست یعنی مردم پذیرفتند که برای حفظ امنیت خودشان نظام کیلومترها دورتر از جغرافیای کشور وارد جنگ نظامی بشود و هزینه بدهد.
بی‌بی‌سی در بخشی از این یادداشت برای زیر سؤال بردن جنبه امنیت ملی ماجرای سوریه این‌گونه می‌نویسد : اما گزاره « اگر در سوریه نجنگیم باید در داخل خاک ایران بجنگیم» (مادامی‌که منظورمان از آن مقابله با تهدیدات تروریستی ست) مغالطه آمیز نیز هست: اگر دغدغه واقعی تهران دفع تروریسم است، منطق ایجاب می‌کند که بسیار بیشتر از سوریه بر همسایگی بلافصلش به‌ویژه عراق تمرکز کند، چراکه به‌هرحال عراق یک کشور میانگیر (buffer state) محسوب می‌گردد و حائل جغرافیایی مهمی میان قلمرو سرزمینی ایران و سوریه است.» این ادعای بی‌بی‌سی برای انحراف موضوع سوریه در حالی در ارتباط با عراق مطرح می‌شود که هیچ کشوری به‌اندازه ایران در شکست‌های داعش در عراق مؤثر نبوده است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل