1050

همسویی تندروهای حاکم کاخ سفید و تندروهای وهابی در عربستان سعودی بر علیه ایران

6 سال قبل

هم رسانی

   همسویی تندروهای حاکم کاخ سفید و تندروهای وهابی در عربستان سعودی بر علیه ایران

عربستان سعودی و دولت جدید آمریکا بر همسویی در سیاست‌ نفتی و دفاعی از جمله در زمینه مقابله با سیاست‌های منطقه‌ای ایران تاکید نهاده اند.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا و امیر محمد بن سلمان، معاون ولیعهد و وزیر دفاع عربستان در یک گفتگوی تلفنی در مورد شرایط دفاعی منطقه تبادل نظر کرده‌اند. وزیر دفاع عربستان با اشاره به بیش از هشتاد سال "رابطه استراتژیک" بین دو کشور، تجربه وزیر دفاع جدید آمریکا در مورد شرایط منطقه را یادآور شد و گفت که عربستان سعودی امیدوار است که "همکاری نزدیک دو طرف "در زمینه‌های مقابله با تروریسم، گروه‌های شبه‌نظامی و دزدی دریایی ادامه یابد تا ثبات به منطقه بازگردد. و روابط دو کشور در همه زمینه‌ها توسعه بیشتری یابد.
وزیر دفاع آمریکا نیز ضمن محکوم کردن حمله به یک ناوچه عربستان سعودی در سواحل یمن و ابراز تاسف از کشته شدن چند تن از خدمه این ناوچه، از گسترش همکاری با مقامات دفاعی عربستان در تمامی زمینه‌ها استقبال کرد. لازم به ذکر است که چندی پیش یک ناوچه نیروی دریایی این کشور در منطقه غرب بندر حدیده هدف حمله سه قایق انتحاری قرار گرفت که در جریان آن دو تن از خدمه کشته و تعدادی زخمی شدند و به ناوچه آسیب رسید. منابع خبری متعلق به حوثی‌های یمن انجام چنین حمله‌ای را تایید کردند و گفتند که این ناوچه غرق شده است.

وزیر دفاع آمریکا از لزوم اجرای رهنمودهای پادشاه عربستان و رئیس جمهوری آمریکا در تلاش مشترک در همه زمینه‌ها سخن گفت و افزود که دو کشور "فعالیت‌های مشکوک و دخالت‌های رژیم ایران و عوامل آن در امور داخلی کشورهای منطقه به منظور آسیب به ثبات و امنیت آنها را محکوم می‌دانند." جیمز ماتیس، وزیر دفاع جدید آمریکا، ارتشبد بازنشسته واحد تفنگداران دریایی آمریکاست و در دوره خدمت خود در جنگ اول خلیج فارس (آزادی کویت)، جنگ افغانستان و جنگ عراق شرکت داشت. او از سال ٢٠١٠ تا ٢٠١٣ فرمانده نیروی موسوم به "فرماندهی مرکزی ایالات متحده" بود که منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای میانه را پوشش می‌دهد. وی از منتقدان جدی سیاست‌های ایران در منطقه است و زمانی ایران را خطری جدی تر از داعش و القاعده برای صلح و ثبات توصیف کرده بود.
در مورد روابط آمریکا و عربستان سعودی، اگرچه این روابط در دوره باراک اوباما همچنان نزدیک بود، اما به خصوص پس از توافق هسته‌ای با ایران و کاهش تنش روابط جمهوری اسلامی و ایالات متحده، این روابط گرمی سابق را نداشت و در مواردی با انتقادهای متقابل همراه بود. دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخابات تهدید کرده بود که کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس را وادار خواهد کرد هزینه مبارزه با داعش را تقبل کنند، اما با توجه به احتمال موضعگیری سختگیرانه‌تر نسبت به ایران، احتمال دارد از سردی روابط عربستان و ایالات متحده در دوره زمامداری او کاسته شود.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل