1059

وقتی که حتی منابع غربی ادعاهای بی‌بی‌سی فارسی را رد می کنند

6 سال قبل

هم رسانی

   وقتی که حتی منابع غربی ادعاهای بی‌بی‌سی فارسی را رد می کنند

شبکه ماهواره ای بی‌بی‌سی فارسی به عنوان یکی از رسانه های وابسته به دولت انگلستان و مخالفان جمهوری اسلامی ایران علی رغم ادعاهای خود رویکردی تخریبی را از بدو تأسیس خود در قبال جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته است.
این رسانه بارها ضمن توجه و بزرگنمایی مشکلات در ایران، به دنبال ترسیم جامعه ای عقب مانده و سر ریز از مشکل برای مخاطبان خود بوده است. در این رفتار رسانه ای اتاق فکر بی‌بی‌سی فارسی همواره به دنبال تخریب موقعیت منطقه ای ایران و نشان دادن موقعیتی شکننده از این کشور بوده است. بزرگنمایی قدرت اسرائیل، عربستان و ترکیه در ابعاد مختلف درست در همین راستا قابل تحلیل و ارزیابی است.
اما ظاهراً این روزها دیگر این سیاه نمایی ها حتی مورد اقبال محافل غربی نیز قرار ندارد. به طور مثال یک نشریه آمریکایی ایران را یکی از هشت قدرت برتر جهان در سال2016 توصیف کرد. نشریه آمریکن اینترنست درتحلیلی با عنوان «هشت قدرت بزرگ جهان در سال2017، به فضای حاکم بر جامعه جهانی از نظر قدرتهای بزرگ جهان پرداخت.
در این تحلیل ضمن تاکید بر اینکه آمریکا همچنان برترین قدرت جهان است و پس از آن چین و ژاپن و روسیه قرار می گیرند، به سراغ آلمان رفت که در سال 2016 از نظر قدرت جهانی، در رتبه ای پایین تر از روسیه قرار گرفت حال آنکه در سال 2015 برتر از آلمان بود. ششمین قدرتی که در این نشریه به آن اشاره شده هند است. در ادامه نیز از ایران به عنوان هفتمین قدرت بزرگ جهان در سال گذشته یاد شده است.
در بخش مربوط به ایران تصریح شده است: جنگ نیابتی بین ایران و عرسبتان سعودی در سال2016 بدون هیچ فروکشی ادامه یافت و درحالیکه وارد سال جدید شده ایم، ایران به گونه ای مطمئن در این زمینه پیشتاز است. عربستان سعودی همچنان قدرتی بسیار قوی است اما ایران در دوازده ماه گذشته از عربستان سعودی سبقت گرفته است. در سال 2016، عمال ایران در قالب اقدامات نیابتی در سراسر منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) فعال بودند و به نظر می رسید که هلال شیعی بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیکتر است. در لبنان، ایران توانست در سال گذشته از قدرت فزاینده حزب الله و انتخاب میشل عون دوست شیعیان بسیار لذت ببرد. در همین سال، سعودی ها با تلخی، کمکهای خود را به لبنان قطع کردند که نشانه ای دال بر کاهش نفوذ سعودی ها در بیروت بود. در سوریه نیز ، شبه نظامیان شیعی به عملیات بازپس گیری حلب کمک کردند و سیر امور را به نفع بشار اسد تغییر دادند. در عین حال، ایران در عراق نیز در حال قدرت گرفتن است. آنچه بیش از همه در این میان برای سعودی ها قابل توجه است، تحولات یمن و نقش ایران در یمن بوده است. شبه نظامیان حوثی (انصارالله)که مورد حمایت ایران هستند در جنگ یمن، توانسته اند از دولت مورد حمایت سعودی ها در این کشور پیشتر باشند و به موقعیت برتر دست پیدا کنند. جنگ یمن تاکنون جان ده هزار نفر را گرفته است. درعین حال، میوه های توافق هسته ای ایران همچنان برای این کشور ادامه داشته است. قراردادهای قابل توجه با بوئینگ و ایرباس ازجمله این ثمرات است و این پیام را منتقل کرده است که ایران برای فعالیت های اقتصادی آماده است. در همین سال، ایران به سرعت ، استخراج نفت را به میزان قبل از اعمال تحریمها بازگرداند.
مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل