1067

چرا بی‌بی‌سی دستاوردهای سفر هیئت سوئدی را نادیده می گیرد؟

6 سال قبل

هم رسانی

   چرا بی‌بی‌سی دستاوردهای سفر هیئت سوئدی را نادیده می گیرد؟

استفان لوون نخست وزیر سوئد شامگاه جمعه در صدر هیاتی بلند پایه و 40 شرکت تجاری شناخته شده وارد تهران شد سفری که می تواند تحولات مثبتی در روابط تهران – استکهلم و در مجموع کل اتحادیه اروپا برجای گذارد.
روابط تهران و استکهلم در شرایط کنونی از چند جهت برای دوکشور ایران و سوئد حائز اهمیت است. نخست اینکه این سفر تاکید دوباره یک کشور اروپایی دیگر بر حمایت از استمرار برجام و این یعنی نقطه مقابل مواضع دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا.
حدود دو هفته پیش نیز وزیرامورخارجه فرانسه به تهران سفرکرد و نتیجه این سفر نیز تاکید مجدد تهران – پاریس بر استمرار برجام بوده است و حالا با تداوم این دیدارها، واشنگتن بیش از پیش در انزوا فرو خواهد رفت.
سفر نخست وزیر کشور پادشاهی مشروطه سوئد به تهران که وظیفه اداره این کشور را برعهده دارد براهمیت این سفر بیشتر می افزاید.استفان لوون در شرایطی به ایران سفر کرد که سوئد موضع بی طرفانه ای درقبال مسایل سیاسی و بین المللی اتخاذ کرده و می کند که این امر یک حسن در روابط دو کشور ایران و سوئد محسوب می شود. ایران می تواند فارغ از مسایل تنش زا از این ظرفیت برای رشد و توسعه کشور بهره برداری کند.
در زمان حاضر سوئد عضو سازمان های بین المللی معتبر از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد، شورای اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و اتحادیه اروپا است که رابطه با این کشور می تواند فرصت های زیادی برای توسعه اقتصاد ایران ایجاد کند و همچنین به صلح و ثبات در منطقه منجر شود.
سوئد کشوری است که سابقه روابط با ایران دارد و این روابط درشرایطی است که استکهلم غالبا در مسایل مختلف سیاست بی طرفانه درپیش گرفته و ایران می تواند از این عنصر بخوبی در روند به ثمررسیدن برجام و موانعی که احیانا برخی از کشورها مثل امریکا در مسیر برجام اتخاذ خواهند کرد، استفاده کند.
در این بین بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی مفصل به این سفر پرداخت اما تقریبا تمام دستاوردهای این سفر را نادیده گرفت و به هیچ کدام از آن ها اشاره ای هم نکرد اما در عوض بی‌بی‌سی در گزارش خود به زندانی بودن احمدرضا جلالی شهروند ایرانی- سوئدی محکوم به جاسوسی در ایران پرداخت و به مساله حجاب در ایران و اینکه وزرای زن سوئدی بر اساس عرف بین الملل در راستای احترام به قوانین ایران حجاب بر سر گذاشته اند پرداخت. سئوالی که در این خصوص احتمالا برای مخاطب این شبکه پیش می آید این است که چرا بی‌بی‌سی به جای پرداختن به دستاوردهای این سفر به مسائل حاشیه ای و کم اهمیت می پردازد؟
پاسخ به این سئوال در صدر این مطلب آمده است و به نظر بی‌بی‌سی به دنبال کم رنگ کردن نقش کشورهایی همچون سوئد در تثبیت برجام و اجرایی شدن آن است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل