1092

بی‌بی‌سی و سیاست هایش در قبال تنش این روزهای آنکارا و تهران

6 سال قبل

هم رسانی

   بی‌بی‌سی و سیاست هایش در قبال تنش این روزهای آنکارا و تهران

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، در واکنش صریح به مواضع ضد ایرانی اخیر مقامات عالی‌رتبۀ آنکارا، «ترکیه را همسایه‌ای کم‌حافظه و قدرناشناس» عنوان کرده است.
ظریف در گفتگو با روزنامۀ ایران که متن کامل آن به‌زودی در سالنامۀ ایران منتشر خواهد شد، در واکنش به اظهارات ضد ایرانی مقامات بلندپایۀ ترکیه گفت: «شما ترکیه را ببینید به کجا رسیده است؟ درحالی‌که ما دلسوز دولت ترکیه هستیم. دوستان مثل‌اینکه کم‌حافظه‌اند. ایران را متهم به فرقه‌گرایی می‌کنند اما به یاد نمی‌آورند ما برای حکومت آن‌ها - که حتی شیعه نیستند - شب کودتا تا صبح نخوابیدیم. هم کم‌حافظه هستند و هم در قبال کسانی که به آن‌ها محبت و همراهی کرده‌اند، قدرناشناسند.»
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور، و مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، اخیراً تهران را به فرقه‌گرایی در منطقه متهم کرده بودند.
ظریف در این گفتگو سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه را «موفقیت‌آمیز» عنوان کرد و گفت: «همه می‌دانند ما یک کنشگر تعیین‌کننده منطقه هستیم و طرف‌هایی که در منطقه موفق نبودند، به امید جهت دادن به سیاست‌های (دونالد) ترامپ (رئیس‌جمهور امریکا) سروصدا می‌کنند. این‌ طرف‌ها کی هستند؟ همان‌هایی هستند که از داعش و النصره حمایت کردند. همه می‌دانند شرایط بسیار خطرناک منطقۀ ما نتیجۀ سیاست‌های آن‌ها است. خب الآن یک فرصتی پیداکرده‌اند و ادعاهایی را مطرح می‌کنند.»
در همین زمینه بی‌بی‌سی فارسی در قبال این اختلافات از خود واکنش گسترده ای را نشان داد. بی‌بی‌سی به عنوان شبکه ای که سیاست رسمی و در واقع اصلی ترین سیاست آن استفاده از اختلافات و دامن زدن به این اختلافات می باشد طبیعتا به نوعی از این اختلافات و تنش ها ایجاد شده استقبال به عمل آورد. اما نکته ای که اخیرا و در پی سخنان نسنجیده و تنش زای وزیر خارجه ترکیه در گزراشات بی‌بی‌سی قابل مشاهده بود اعتراف به ایجاد اختلافات از سوی ترک ها بود و حتی تعجب برانگیز بودن این مواضع برای شبکه ای مثل بی‌بی‌سی که باید از این اختلافات به نفع خود استفاده کند که البته همین اتفاق هم افتاد.
بی‌بی‌سی در یادداشتی و در واکنش به این اختلافات اینگونه نوشت: "با این حساب شاید سخنان آقای اردوغان درباره "ملی‌گرایی پارسی" و مداخله ایران در منطقه برای مقام های ایران دور از انتظار بوده باشد، هر چند این این بار اول نیست که آقای اردوغان هم جهت با متحدان عرب خود در منطقه به ایران می‌تازد."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل