1112

حمله بی‌بی‌سی به شریعت به بهانه همسر آزاری

6 سال قبل

هم رسانی

   حمله بی‌بی‌سی به شریعت به بهانه همسر آزاری

اخیرا بی‌بی‌سی به فارسی به بهانه یادداشتی که از سوی وزیر کار و رفاه اجتماعی ایران در وبسایت شخصیش در خصوص میزران همسر آزاری در ایران منتشر شده بود تلاش کرد تا این میزان از همسر آزاری را در دامان دین و شریعت بگذارد.
آقای ربیعی در بخشی از یادداشت خود در خصوص میزان همسر آزاری اینچنین نوشته است: «ثبت بیش از ٧٠ هزار همسر آزاری در سال که همسرآزاری جسمی با ٤١ درصد (طبق بررسی‌های انجام شده در اورژانس اجتماعی کشور) رایج‌ترین آن است نشان‌دهنده صحت این ادعاست که نیاز مبرم به توجه بیشتر به مناسبات اخلاقی درون خانواده داریم. روند رو به افزایش کودک‌آزاری در کشورنیز تاییدی دیگر بر ضرورت جدی گرفتن مساله زیست اخلاقی است.

بر این باورم برای دوری از روبه‌رو شدن با پدیده‌های اینچنینی، باید بیش از پیش در مورد زیست اخلاقی جامعه صحبت کنیم. وقتی ما در ذات انسان‌های یک جامعه، رفتار جامعه را به سمتی ببریم که همگان وظیفه «فراهم کردن شرایط مناسب برای حرکت دیگران» را بر خود فرض و لازم بدانند آثار آن نه تنها در جنبه‌های رفتاری بلکه در ساخت و سازهای فضای فیزیکی شهری هم بازتاب و اثر مثبت خود را بر جای می‌گذارد.

بیایید همه‌مان هر روز از خودمان سوال کنیم ما، امروز را برای بهتر شدن زندگی دیگران، چگونه سپری کردیم؟ امیدوارم بتوانیم به سمت جریان عظیم اجتماعی که «زندگی را برای آنان که توان کمتری دارند راحت‌تر کنیم» برویم تا آثار آن در نهادهای اخلاقی و رفتاری همه ما نهادینه شود.»

بی‌بی‌سی فارسی که ارائه این آمار از سوی وزیر را فرصتی مناسب برای حمله به دین اسلام یافته بود. این آمار را نتیجه پیاده سازی احکام دینی در ایران دانسته و در مصاحبه با کارشناسانی در پی اثبات این امر بر آمد.

حال آنکه قرآن به عنوان منبع اولیه دین اسلام، رابطه دو زوج را از آیات الهی و نشان رحمت و مودت می داند و عفو و گذشت را سرمایه بزرگ انسان دانسته و فرمان می دهد که حتی بدی را به نیکی پاسخ دهید: «ادفع بالحسنة السیئة» نیز به مردان فرمان می دهد که با زنان خود به نیکی رفتار نمائید: «و عاشروهن بالمعروف». در کنار قرآن روایات بسیار از پیامبر اسلام در مورد مهربانی و عطوفت به زنان وارد شده و مردان را از زدن زنان باز داشته، مانند این روایت که پیامبر فرمود: «ایضرب‌ احدکم‌ المرأة‌ ثم‌ یظل‌ معانقها آیا زن‌ را کتک‌ می‌زنید، سپس‌ می‌خواهید با او همآغوش‌ باشید؟!» حتی در احکام فقهی برای زدن زنان که منجر به آسیب مانند کبودی بدن شود، دیه تعیین شده است.

در پایان چه خوب است که این شبکه که بدون هیچ نگاه دینی در حال اداره شدن است به این پرسش پاسخ دهد که چگونه می تواند آزارهای جنسی که برای زنان این شبکه بعضا اتفاق افتاده است را می خواهد توجیه کند؟

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل