1140

عربستان و حضور شوم در عراق در نگاه بی‌بی‌سی

6 سال قبل

هم رسانی

   عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در بخش ویژه "ناظران می گویند" از حضور عربستان سعودی در عراق و اهداف آن‌ها در این کشور گزارش داده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در بخش ویژه "ناظران می گویند" در وب سایت خود، به بررسی حضور البته شوم عربستان سعودی در عراق و اهدافی که آل سعود در این کشور دنبال می‌کند پرداخته است.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش با این تیتر که «سفر جبیر به بغداد، عربستان در عراق به جستجوی چیست؟»، نوشته است: «پس از ۲۷ سال اولین مقام بلند پایه سعودی از عراق بازدید کرد. عادل جبیر وزیر خارجه عربستان در سفری غیر منتظره و اعلام نشده وارد بغداد شد و با حیدر عبادی نخست وزیر عراق دیدار کرد. به نظر می‌رسد که این سفر را باید در ارتباط با تحولات اخیر در منطقه و جهان تحلیل کرد.

از زمان سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳ روابط عراق و عربستان همیشه پر تنش بوده است. مهم‌ترین عامل این اختلافات، روابط نزدیک سیاستمداران و گروه‌های شیعه عراقی با ایران بوده است. علی رغم درخواست مکرر دولتمردان و طیف‌های مختلفی از سیاستمداران عراقی، عربستان برای سال‌ها از بازگشایی سفارت در بغداد امتناع می‌ورزید. در سال ۲۰۱۵ بالاخره این کشور حاضر به گشودن این سفارت شد، اما تنها ارمغانش افزایش تنش و اختلافات بود. اظهارات ثامر السبهان سفیر پیشین عربستان در عراق در باره استقلال دولت عراق و نیروهای شبه نظامی نزدیک به ایران موجبات خشم طیفی از سیاستمداران نزدیک به ایران را فراهم آورد.

السبهان بارها ایران را به دامن زدن به اختلافات فرقه ای در عراق متهم کرد. او همچنین نیروهای نزدیک به ایران را به برنامه ریزی برای ترور خود متهم کرد.

بالاخره این اختلافات باعث شد تا وزارت خارجه عراق خواهان تغییر وی شود، موضعی که منجر به خروج السبهان از عراق شد. عدم ارسال سفیر جدید نیز خود نشانه نارضایتی عمیق عربستان از دولت مرکزی عراق بود.

پس چگونه است که در میان این همه تنش و اختلافات، ناگهان جبیر به بغداد سفر می‌کند و عربستان و عراق را "دو پاره یک تن" می‌خواند و همچنین قول همکاری‌های گسترده اقتصادی و امنیتی با "کشور برادر، عراق" را می‌دهد؟»

اما ما در حالی شاهد این موضوع هستیم که واقعیت‌ها در چند سال اخیر نشان دهنده نقش شوم و سیاه عربستانت سعودی در عراق بوده است.

نقش بارز آل سعود در تجهیز و تقویت تروریست‌های مختلف از جمله داعش برای تداوم ناامنی و خشونت در عراق بخشی از همین واقعیت‌هاست.

" جرالدو ریورا "، خبرنگار ارشد و کارشناس برجستهٔ شبکهٔ " فاکس نیوز " در بخشی از یک برنامه تلویزیونی به صراحت این گونه می‌گوید: " واقعیت این است که عربستان سعودی تأمین کننده منابع مالی همه گروه‌های شرور و تروریسم در جهان است. همه گروه‌های افراطی و تروریستی مانند الشباب، النصره، القاعده، داعش، بوکوحرام از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می‌شوند. اینکه ادعا شود شیعیان حامیان اصلی این گروه‌های افراطی هستند، یک سخن بسیار پوچ و بی معنی است. گروه‌های افراطی سنی از جمله الشباب، بوکوحرام، داعش و القاعده توسط عربستان حمایت مالی می‌شوند."

بسته‌های کمک تسلیحاتی و دارویی که در مواضع آزاد شده از دست تروریست‌های داعشی در عراق به دست آمده است و آرم و مشخصات دولتی آل سعود بر روی آن‌ها هک شده است نشان از همین حمایت‌ها دارد؛ حمایت‌هایی که هدف ایجاد آشوب در عراق برای گل آلود کردن آب و در نتیجه ایجاد فرصت ماهیگیری عربستان سعودی از این آب گل آلود است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل