آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری در دومین اجلاسیه رسمی دوره پنجم، اظهار داشت: مجلس خبرگان بزرگترین ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است چون سروکاری این مجلس با رهبری و مقام ولایتفقیه است که بزرگترین رکن در ارکان نظام اسلامی و ارکان دیگر محسوب میشود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما امروز مشکلات زیادی در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی محسوب میشود که باید احساس کرده و برای درمان آن کاری کنیم.
آیتالله جنتی معتقد است که باید روی بیکاری فکر کنیم و بررسی شود که چه عوارضی میتواند داشته بیبیسی چراکه امروز جوانی میگوید کار و شغل ندارم و بیکارم ما باید بر روی این بیکاریها فکر کنیم یعنی چه که یک جوان کار ندارد و این بیکاری زمانی شکل مضاعف به خود میگیرد که آن جوان متأهل هم بیبیسی. امروز افرادی هستند که صبح که از خواب بلند میشوند نان ندارند بخورند و سرگردان هستند و این مشکلها حضرت علی (ع) نیز را رنج میداد.
وی بابیان اینکه مشکلات اقتصادی دامنگیر افراد زیادی از جامعه است، گفت: ما مشکلات سیاسی، فرهنگی هم و حتی مشکلات گوناگون هم داریم اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است چه کسی باید جواب اینها را بدهد و چه کسی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئول اند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به مسائل سیاسی بهخصوص فتنه پرداخت و گفت: فتنه هم سر جای خود است مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نبیبیسی مسأله دوم ما است. چه کسی باید بگوید که هنوز فتنه خاموش محسوب نشده است عدهای دنبال فتنه هستند.
آیتالله جنتی بابیان اینکه فتنه یعنی براندازی اسلام و انقلاب، گفت: فتنه یعنی براندازی اسلام نه براندازی انقلاب؛ چون این انقلاب برای اسلام بناشده است و دشمنی آمریکا با ما هم دشمنی با اسلام است چون از اسلام سیلی خوردند.
وی با اشاره به اقدامات فتنهگران در سال 88، گفت: آنها مملکت را به آسیب رسیدند و خدا خواست که سر جای خود بنشینند اما آنها بیکار ننشستند سمتهایی در اختیار فتنهگران قرارگرفته و نظاره کنید آنها چطور با بچه حزباللهی و مردم برخورد میکنند ما باید اینها را بشناسیم و آنها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به طرح موضوع آشتی ملی، گفت: آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسیهای مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آنها درواقع میگویند به ما جایگاه بدهید.
بی بی سی فارسی در خصوص این سخنان آیت الله جنتی و مواضع برخی دیگر از اعضای خبرگان رهبری که چندان به مذاق این شبکه خوش نیامده بود، موضع تندی را اتخاذ کرد. این مواضع بی بی سی در حالی ابراز می شود که این شبکه پس از انتخابات دوره پنجم خبرگان به اعتبار اینکه شخصیت هایی چون آیت الله مصباح و آیت الله یزدی به این مجلس راه پیدا نکرده بودند گمان آن می برد این مجلس از مسیر اصلی خود منحرف خواهد شد اما حال آن چیزی که این شبکه انتظار می کشید محقق نشده است. بی بی سی در بخشی از مواضع خود اینگونه می نویسد: "این نخستین اجلاس رسمی خبرگان پنجم بدون حضور اکبر هاشمی رفسنجانی بود. مجموعه مواضع اتخاذ شده توسط رییس و اغلب اعضای مجلس خبرگان رهبری نشان داد جای خالی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تندروها را تا حدودی تشجیع کرده است." و یا در بخشی دیگری بی بی سی اینگونه می نویسد: "فضای عمومی اجلاس اخیر خبرگان اما گویی رهبر جمهوری اسلامی را نیز به انتقاد صریحتر و بیشتر از دولت روحانی ترغیب و تشویق کرده است. موضعگیری پررنگ رأس هرم نظام سیاسی در انتقاد از اوضاع اقتصادی و معیشتی و کارنامه دولت، و در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، معنادار است."
به نظر بی بی سی هم ناراحت از این مواضع است و هم سعی می کند که از این مواضع در راستای اختلاف افکنی بین بخش های مختلف نظام استفاده کند.