1144

بی‌بی‌سی و رای نه به قانون اساسی جدید ترکیه

6 سال قبل

هم رسانی

   بی‌بی‌سی و رای نه به قانون اساسی جدید ترکیه

روابط ترکیه و کشورهای اروپایی در سال ها و دهه های گذشته روابط ساده و رو به گسترشی نبوده و همواره برخی موانع عمده سیاسی و تاریخی مانع گسترش بیش از پیش آن شده است.
تیره شدن روابط ترکیه با دو کشور آلمان و هلند بر سر مخالفت این دو کشور اروپایی با برپایی تجمعات سیاسی حامیان اردوغان در کشورهایشان تازه ترین تحول در این زمینه است اما نه نخستین تنش در روابط آنکارا با برخی پایتخت های اروپایی خواهد بود و نه به یقین آخرین آن.

دولت ترکیه چشم امید به میلیون ها شهروند ساکن در اتحادیه اروپا دارد که با رای "آری" در همه پرسی پنج هفته آینده، وزنه موافقان نظام ریاستی را سنگین تر کنند و به همین منظور حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه برنامه های سخنرانی را با حضور برخی وزرای کابینه در برخی از شهرهای اروپایی از جمله روتردام هلند ترتیب داده بود اما مقامات هلند با توجیه مسایل و مشکلات امنیتی از ورود وزیر امور خارجه ترکیه به کشورشان جلوگیری کرده و مانع سخنرانی وزیر خانواده و رفاه اجتماعی ترکیه در کنسولگری ترکیه در روتردام شدند. در پی این ممانعت هواداران حزب حاکم ترکیه در شهر روتردام هلند با پلیس ضد شورش درگیر شده است.

این اقدام دولت هلند واکنش های تندی را در طرف ترکیه ای برانگیخت و بامداد یکشنبه هزاران هوادار حزب حاکم عدالت و توسعه با برپایی تظاهرات در مقابل کنسولگری هلند در استانبول علیه این کشور شعار داده و ادعای مقامات ترکیه درباره ریشه های فاشیستی و نازیستی این تصمیم دولت های هلند و آلمان در ممانعت از تبلیغات انتخاباتی حزب حاکم ترکیه در کشورهایشان را گوشزد کردند.

در این بین شبکه بی‌بی‌سی فارسی، زمان اصلی برنامه شصت دقیقه خود را به این ماجرا اختصاص داد و به تحلیل آن پرداخت. بی‌بی‌سی در این برنامه مفصل خود سعی کرد از این اقدامات دولت های اروپایی حمایت کرده و تغییر قانون اساسی ترکیه را بر خلاف قواعد موجود اتحادیه اروپا خواند.

شکی در اینکه اردوغان به سمت اقتدارگرایی در حال حرکت است نیست. اما اینکه بی‌بی‌سی به شدت در مقابل مردم این کشور و احتمال بالای رای آوردن تغییرات جدید ایستاده احتمالا دارای تحلیلی متفاوت است زیرا که بی‌بی‌سی اساسا یکی از رسانه هایی است که سیاستش حمایت از حکومت های اقتدار گرا است. سالها در این منطقه حکومت های اقتدار گرا بر سر کار بوده اند و سیاست همیشگی بی‌بی‌سی حمایت و تقویت آن ها بوده است. به نظر آن چیزی که بی‌بی‌سی و دولت های غربی را در خصوص اردوغان نگران کرده است اسلامگرا بودن وی می باشد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل