آمریکا می گوید که در واکنش به حمله شیمیایی اخیر در سوریه یک پایگاه هوایی ارتش سوریه را بمباران کرده است. در این حمله از موشک های کروز توماهاک استفاده شده است. پنتاگون می گوید دو ناو آمریکایی از شرق دریای مدیترانه یک پایگاه هوایی در غرب سوریه را هدف ۵۹ فروند موشک کروز قرار داده است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که پایگاه شعیرات، واقع در استان حمص، را بمباران کرده که آمریکا می گوید حمله شیمیایی در استان ادلب از آن پایگاه انجام شده بود.
این اولین بار است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دستور اقدام مستقیم نظامی علیه نیروهای وفادار به بشار اسد رئیس جمهور سوریه را صادر می کند. رئیس جمهوری آمریکا که برای دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به فلوریدا سفر کرده است، خبر اقدام نظامی را به مردم آمریکا اعلام کرد. آقای ترامپ بشار اسد را دیکتاتور خواند و او را متهم کرد که در واقعه اخیر با گاز اعصاب مردم بیگناه از جمله "کودکان زیبا" را بی رحمانه به قتل رسانده است.
این ادعاهای مقامات آمریکایی و غربی در حالی برای توجیه این حمله بیان می شود که ارتش سوریه بلافاصله پس از وقوع حمله شیمیایی اخیر در سوریه طی بیانیه ای تاکید کرد: «ما هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی در خان شیخون را تکذیب میکنیم و ارتش هرگز از سلاحهای شیمیایی استفاده نکرده و نمیکند.» و از سوی دیگر، ژنرال «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیهای اعلام کرد این حمله که اواسط روز سه شنبه روی داد، یک انبار بزرگ تولید و ذخیره کردن گلوله های حاوی گاز سمی متعلق به معارضان مسلح را در شرق شهر خان شیخون را هدف قرار داده است.
این فضاسازی گسترده رسانه ای غربی – عربی علیه اسد در حالی شدت گرفته است، که به راه انداختن موج تبلیغات منفی علیه ارتش سوریه در سال های اخیر همواره یکی از راهکارهای اصلی تروریست ها و دولت های حامی آنها برای همراه سازی نظام بین الملل و افکار عمومی جهان با خود بوده است. همچنانکه آنها پیش تر نیز در جریان حملات شیمیایی تروریست ها به غوطه شرقی از این سیاست استفاده کردند و اکنون نیز به دنبال پیشروهای ارتش سوریه امیدوارند با افزایش فشار جهانی علیه بشاراسد، مانع عبور نیروهای حکومتی از شهرهای مورک، اللطامنه، کفرزیتا، حلفایا و رسیدن به شهر استراتژیک خان شیخون شوند.
این اتهام زنی ها در حالی صورت می گیرد که بشار اسد پیش تر تحت نظارت سازمان های بین المللی و دولت های غربی تمامی تسلیحات شیمیایی خود را نابود کرده بود. مضاف بر آنکه مقامات سوری در بدترین شرایط میدانی سالهای گذشته نیز برای دست یابی به پیروزی از این ابزار استفاده نکردند. چرا که کاربرد سلاح شیمیایی علیه ملت سوریه علاوه بر آنکه جنایتی غیرقابل بخشش به شمار می رود، می تواند بهانه لازم غرب برای ایجاد اجماع جهانی و لشکرکشی به این کشور را نیز فراهم نماید.
در این بین بیبیسی فارسی رسانه وابسته به دولت انگلیس در ابتدای این حمله در گزارشی سعی در توجیه این حمله آمریکایی ها و حمایت ازآن برآمد. بیبیسی فارسی همانطور که در سال های 2001 و 2003 از حمله کشورهای غربی به رهبری آمریکا به افغانستان و عراق حمایت تمام قد کرد از تجاوز اخیر آمریکایی ها هم حمایت می کند. این در حالی است که نتیجه این تجاوزات نظامی کاملا مشهود بوده و تنها یکی از نتایج آن داعش امروز است. و جالب است که در آن مقطع زمانی هم بهانه هایی چون وجود سلاح های کشتار جمعی در عراق مطرح شد که در نهایت مشخص شد دروغی بیش نبوده. به نظر بیبیسی نه تنها از حمایت های بی دریغش از دولت های تجاوز گر در عراق و افغانستان درس نگرفته بلکه احتمالا بیبیسی خود بخشی از این تجاوزها تعریف می شود.
مشاهده نظرات