1184

دوقطبی مردم-حاکمیت، تلاش بی‌بی‌سی برای تاثیر بر انتخابات

6 سال قبل

هم رسانی

   کاریکاتوری با موضوع تاثیر "ّبی بی سی" بر انتخابات!!

لابد شنیده اید که خیلی از مخالفان نظام، وقتی حرف از انتخابات و رای مردم می شود متولیان حکومت را متهم می کنند که یا در آرای مردم دست می برند یا دست کم آن را مهندسی می کنند. اما این که حکومت ایران خودش گزینه ای در انتخابات دارد که می خواهد هرطور شده برنده ی انتخابات باشد داستان دیگری است.
مخالفان حکومت ایران تا مدت ها با تمسک به این ادعا که انتخابات "نمایشی" است در کوس تحریم انتخابات می کوبیدند. اما در چند سال اخیر گویی زمین بازی برای آن ها تغییر کرده.

حالا و تنها چند هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری، بی‌بی‌سی فارسی که یکی از جدی ترین تریبون های مخالفان نظام ایران است، این طور وانمود می کند که رای مردم در مقابل رای حاکمیت است. فرنوش امیرشاهی یکی از روزنامه نگاران مخالف حکومت ایران که سابقه ی همکاری با صدای امریکا را هم دارد در یادداشتی برای بی‌بی‌سی فارسی به بررسی جنجال های انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی می پردازد. نکته ی قابل تامل در این یادداشت تلاش برای ترسیم یک دوقطبی میان مردم و حکومت است. به ادعای این نویسنده در اولین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری انصراف کاندیدای اصلی حاکمیت، زمینه ی پیروزی بنی صدر در انتخابات را بوجود آورد. مسئله ای که پس از آن برای نزدیک به دو دهه دیگر تکرار نشد. به باور این نویسنده انتخاب محمد خاتمی به عنوان رییس جمهور ایران شروع مخالفت جدی مردم با "نامزد مورد تایید هسته مرکزی حاکمیت" است. یکی دیگر از مثال های او برای به تصویر کشیدن نقش حاکمیت در انتخابات حکم حکومتی رهبر ایران برای تایید صلاحیت دو کاندیدای اصلاح طلب در انتخابات سال84 است. مسئه ای که البته او دلیلش را "ترس از تحریم انتخابات" می داند. اما این که حاکمیت متولی نظم بخشیدن به گروه های سیاسی است نه یکی از این گروه ها مغالطه ای است که تقریبا در اظهارات تمام مخالفان حکومت خود نمایی می کند. این که حاکمیت خودش در انتخابات گزینه ی مشخص دارد شاید بزرگترین دروغ مخالفان نظام و رسانه های آن ها باشد.

بهانه ای برای دو قطبی کردن فضای جامعه و اثر گذاری بر نتیجه ی انتخابات. اگر چه فرنوش امیر شاهی تایید صلاحیت مصطفی معین در انتخابات84 را نشانه ای از "ترس" حاکمیت می داند اما احتمالا این بهترین نشانه از عزم حاکمیت برای ایجاد فضای باز سیاسی باشد. تجربه ی یازده دوره انتخابات ریاست جمهور در ایران پس از انقلاب نشان می دهد که درست در نقطه ی مقابل ادعای مخالفان نظام از میانه ی دهه ی هفتاد خورشیدی هم فضای سیاسی ایران بازتر شده و هم تلاش حاکمیت برای بازی دادن همه ی گروه های سیاسی در موازنه ی قدرت بیشتر شده. این که در انتخابات های ریاست جمهوری رسانه های مخالف حکومت می کوشند فرد یا افرادی را نماد مقابله با حاکمیت نشان دهند و فرد و افرادی دیگر را کاندیدای حکومت، تلاشی است تکراری برای جهت دهی به افکار عمومی مخاطبان خود در داخل ایران. حالا با این تصویر اگر نامزد حاکمیت در انتخابات پیروز شود، این حاکمیت است که نتیجه ی انتخابات را دستکاری یا مهندسی کرده و اگر نامزد جناح مقابل پیروز شود نشانه ای است از اعتراض مردم به حاکمیت.بازی دو سر باختی که در هر دو حالتش حکومت ایران محکوم می شود. انتخابات پیش روی ایران هم صحنه ای تازه برای رویارویی نرم مخالفان نظام با رای مردم است. اگر چه هنوز نامزدهای نهایی انتخابات مشخص نشده اند اما رسانه های مخالف حکومت از همین حالا می خواهند فضای ایران را دو قطبی نشان دهند. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل