1185
چرا بیبیسی از آمدن احمدی نژاد خوشحال نشد
|
6 سال قبل
هم رسانی
|
دکتر محمود احمدی نژاد
فضای سیاسی ایران در گرماگرم انتخابات ریاست جمهوری است. تا کمتر از چند روز دیگر تبلیغات کاندیداهای انتخابات دورازدهم آغاز می شود. برای رسانه هایی هم که می خواهند به هر بهانه ای، زخمی بر تن نظام بزنند این بهترین فرصت است تا تیرها و تیغ های خود را آزمایش کنند.
در این میان بیبیسی فارسی روشی را انتخاب کرده که شاید کمتر به ذهن می رسید. با اتمام مهلت ثبت نام و مشخص شدن کاندیداهای احتمالی، انتظار می رفت بیبیسی فارسی تمام حملات خود را متوجه اصلی ترین کاندیدای جناح اصول گرا یعنی ابراهیم رییسی کند و از سوی دیگر از این که او رقبایی از جناح خود دارد استقبال.
یکی از این رقبا احتمالا محمود احمدی نژاد است. کسی که پیش تر گفته بود قصد شرکت در انتخابات را ندارد اما در همان روزهای اول ثبت نام به وزارت کشور رفت. برای بیبیسی فارسی اما شتر سواری دولا دولا هم می شود. این که بیبیسی می داند بخشی از اصول گرایان رای خود را به سبد محمود احمدی نژاد می اندازند و با حضور او احتمال پیروزی جناح مقابل بیشتر است. این که بیبیسی می داند رییس جمهور سابق ایران برخلاف توصیه ی رهبری، در انتخابات حاضر شده و این می تواند نوعی دهن کجی به نظام سیاسی ایران باشد.
این که او در این انتخابات نه نماینده ی حاکمیت است و نه نماد مقابله ی با حاکمیت. اگر همه ی این ها را بدانیم باید انتظار داشته باشیم تا بیبیسی فارسی از ورود احمدی نژاد به کارزار انتخابات استقبال کند. اما درست در نقطه ی مقابل بیبیسی فارسی هم صدا با طیفی از اصول گرایان به انتقاد از او می پردازد. این که بیبیسی فارسی برخلاف انتظار عمل می کند اما چند دلیل دارد. اول این که دو قطبی شدن فضای سیاسی ایران در آستانه ی انتخابات برای بیبیسی و بطور کلی مخالفان نظام موضوعیت دارد. آن ها ترجیح می دهند در دوگانه ای خود ساخته زیر عنوان حاکمیت- مردم و انتصاب هریکی از دو نامزد اصلی انتخابات به یکی از این دو قطب بتوانند بر رای گروهی از جامعه ی ایران اثر بگذارند. اثری که می تواند حاوی پیامی برای حکومت باشد. از سویی دیگر برخی معتقدند ابراهیم رییسی به عنوان جدی ترین رقیب حسن روحانی برای بخش زیادی از مردم ایران شناخته شده نیست. تیغ دو لبه ای که می تواند هم به نفع روحانی تمام شود، هم رییسی. اما ورود محمود احمدی نژاد به عرصه ی انتخابات- اگر تایید صلاحیت شود- می تواند هر دوی این معادلات را بهم بزند اول این که احمدی نژاد حالا خود را نماینده ی جریانی هم وزن اصول گرایان می داند و نه نماینده ی این جریان؛ و این یعنی خروج فضای انتخاباتی از دو قطبی. این که در تقسیم نسبی آرا به دو کاندیدای پیشتاز یک نفر سومی را هم اضافه بکنیم می تواند تاثیر چشم گیری بر نتیجه ی انتخابات داشته باشد. از سوی دیگر برخی احمدی نژاد را تنها کسی می دانند که می توانند کارنامه ی سیاسی و اقتصادی دولت یازدهم را نقد کند. مسئله ای که هم می تواند روی سبد رای جناح اصلاح طلب تاثیر بگذارد و هم می تواند دو قطبی مردم در برابر حاکمیت را بهم بزند. آن هم با این پیش فرض که احمدی نژاد در انتخابات 96 نمی تواند نماینده ی حاکمیت باشد.
در کنار این موارد اگر معتقد باشیم حضور احمدی نژاد در انتخابات، انتخابات را از تبدیل شدن به رفراندوم برای تعیین جانشین رهبری هم خارج می کند شاید درک یک بام و دو هوای این روزهای بیبیسی چندان هم سخت نباشد.
اگر چه از مدت ها پیش بیبیسی فارسی احمدی نژاد را به عنوان کاندیدای احتمالی زیر طوفانی از انتقادها گرفته بود اما با اعلام انصراف او، بیبیسی هم از ادامه ی انتقاد ها منصرف شده بود. حالا اما بیبیسی خودش در یک دو قطبی گیر کرده. دو قطبی ضربه زدن به نظام به هر قیمتی یا پذیرش وجود مردم سالاری در ایران.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل