در حالی که آمریکا با دست رد کشورهای اروپایی برای مشارکت در ائتلاف نظامی در خلیج فارس روبرو شده است، بی بی سی به نقل از دولت انگلستان اعلام کرد این کشور رسما به این ائتلاف می پیوندد.
بعد از روی کار آمدن دولت جدید انگلیس، آمریکا به طور رسمی از کشورهای اروپایی دعوت کرد به ائتلافی جداگانه تحت رهبری این کشور با هدف ادعایی تأمین امنیت عبور و مرور کشتیها ملحق شوند.
کشورهای اروپایی با اعلام اینکه با سیاست موسوم به «فشار حداکثری آمریکا» علیه ایران مخالف هستند، درخواست دولت ترامپ را رد کردهاند. آلمان چندی پیش گفت در حال انجام ارزیابیهای لازم برای پیوستن به ائتلاف انگلیس است.
دولت محلی جبلالطارق (۱۳ تیرماه) اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است. وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه از تصمیم انگلیس برای حمایت از آبراهها در خلیج فارس و تنگه هرمز و بابالمندب استقبال کرد.
همراهی انگلیس با ائتلاف آمریکا در حالی اعلام شده که از میان سه کشور اصلی عضو اتحادیه اروپا دو کشور دیگر هنوز درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی این کشور را نپذیرفتهاند. «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان یک بار دیگر اعلام کرد به ائتلاف دریایی آمریکا ملحق نخواهد شد.
آندریاس نیک، عضو کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان نیز تصریح کرد که نهاد قانونگذار این کشور با پیوستن به ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا علیه ایران مخالف است. نیک در مقابل به حمایتها در پارلمان آلمان از طرح انگلیس برای تشکیل ائتلافی تحت رهبری کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت به نظر میرسد پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا با توجه به اختلافات اروپاییها با آمریکا دیگر جزو گزینههای مورد بررسی در آلمان نیست.
سفارت آمریکا در برلین (۸ مرداد) اعلام کرد واشنگتن رسماً از آلمان خواسته همراه با فرانسه و انگلیس در ائتلافی با هدف «ایمنسازی تنگه هرمز و مقابله با اقدامات ستیزهجویانه ایران» کمک کند. مقامهای آلمان چندین بار درخواست مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران را با این استدلال که ممکن است برلین را به درگیری دیگری در منطقه بکشاند رد کردهاند.
مشاهده نظرات