12287

واکنش بی‌بی‌سی به یک فاجعه پس از دو سال

3 سال قبل

هم رسانی

   مسلمانان میانمار...

پس از دو سال سکوت نسبی بی‌بی‌سی فارسی در خصوص کشتار و آوارگی مسلمانان میانمار، این رسانه انگلسی پرمدعا در خصوص بی طرفی در گزارشی به انعکاس بخش کوچکی از ظلم به این اقلیت مظلوم دست زده است که در ادامه به صورت مختصر و فشرده به مرور آن خواهیم پرداخت.

حدود سی هزار آواره‌ روهینگا به مناسبت دومین سال تبعید ناخواسته خود در اردوگاه کوتاپلنگ، بزرگترین اردوگاه آواره‌های جهان، در بنگلادش تجمع کردند. در ماه اوت سال ٢٠١٧ نزدیک به ٧٥٠ هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگا به دلیل افزایش خشونت‌ها علیه خود از ایالت راخین، غرب میانمار، به بنگلادش فرار کردند.

پنج‌شنبه، ٣١ مرداد ٢٠١٧ ، دولت بنگلادش طرح بازگشت داوطلبانه را برای مسلمانان روهینگا آغاز کرد اما حتی یک نفر از آنها هم تصمیم نگرفته است به میانمار برگردد. دولت میانمار برای ٣٠٠ خانواده روهینگا اتوبوس آماده کرده بود تا داوطلبان را به خانه‌هایشان در میانمار بازگرداند اما هیچکس عازم نشد. طرح بازگشت داوطلبانه دولت بنگلادش تا اینجا شکست خورده است. مسلمانان روهینگا نمی‌خواهند تا زمانی که شهروندی میانمار را نگرفته‌اند، برگردند.

با اینکه مسلمانان روهینگا از چندین نسل پیش ساکن میانمار بوده‌اند اما دولت آنها را شهروند این کشور نمی‌داند و حتی آنها را در سرشماری‌های این کشور به حساب نمی‌آورد برای همین آنها از بسیاری از حقوق شهروندی محرومند. بیشتر آنها با امکانات کم و در فقر زندگی می‌کنند. آواره‌های روهینگا در بنگلادش می‌خواهند میانمار آنها را به طور قانونی شهروند به حساب آورد تا برگردند. اما دولت میانمار اقلیت مسلمان روهینگا را به عنوان مهاجر غیرقانونی بنگلادشی می‌شناسد.

در اوت 2017 ارتش میانمار به بهانه دستگیری شبه‌نظامیان به روستاهای مسلمانان روهینگا حمله کرد. به دنبال آن صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگا از ایالت راخین به بنگلادش فرار کردند. تحقیقات سازمان ملل متحد تایید کرد که ارتش میانمار به همراه تندروهای بودایی روستاهای اقلیت مسلمان روهینگا را آتش زده، غیرنظامیان را کشته و به آنها تجاوز کرده‌اند. روز پنج‌شنبه ٣١ مرداد سال جاری گروه حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد که درباره نقض حقوق بشر در میانمار تحقیق می‌کرد گفت سربازان ارتش میانمار در سرکوب مسلمانان روهینگا و با هدف از بین بردن جمعیت آنها از تجاوز گسترده به طور نظام‌مند و برنامه‌ریزی شده استفاده کرده‌ است.

ارتش میانمار اما ادعا می‌کند که اقدامش عملیات "ضدتروریسم" بوده است و غیرنظامیان را هدف قرار نداده. حدود یک میلیون آواره‌ از مسلمانان روهینگا در بنگلادش زندگی می‌کنند، بیشترشان در اردوگاه‌هایی با شرایطی سخت و با کمترین امکانات بهداشتی و رفاهی.


مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل