1250

بی‌بی‌سی و باز ی در پازل سعودی

5 سال قبل

هم رسانی

   بی‌بی‌سی و باز ی در پازل سعودی

چهار کشور عربستان سعودی، مصر، امارات و بحرین روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند و تعدادی از تحریم ها و مجازات ها را علیه این کشور اعمال کردند.
این چهار کشور همه مرزهای خود را در برابر رفت و آمد قطری ها بسته اند. آنها حمایت قطر از مخالفان داخلی، حمایت از ایران، حمایت از داعش و القاعده و گروه های افراط گرای اسلامی را دلیل قطع روابط با قطر اعلام کردند.

در طول سال‌های گذشته وجود اختلاف میان عربستان سعودی و قطر بزرگترین شکاف عمده سیاسی موجود در ساختار شورای همکاری خلیج فارس بوده است به صورتی که پتانسیل و توان سیاسی این شورا در معادلات منطقه‌ای را تحت شعاع قرار داده است. این شکاف عدیده از سوی دیگر به قطب‌بندی دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس نیز انجامیده است به گونه‌ای که برخی دولت‌های عربی تابع رویکرد ریاض در شورای همکاری هستند(بحرین، امارات) و برخی دیگر به تبعیت از قطر در مقابل رویکرد یکجانبه و رهبری‌گونه ریاض در شورا (عمان، کویت) عمل می‌کنند. تنش و اختلافات در حال حاضر افزایش یافته به گونه‌ای که قطر پس از فراخواندن سفرای خود از کشورهای عربستان، مصر، کویت، امارات و بحرین؛ سفرای این کشورها را از خاک خود اخراج کرد. این مساله مورد توجه و تامل تحلیل‌گران و ناظران سیاسی قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که اکنون این فرضیه مطرح شده که قطر در مسیر جدایی کامل از عرابستان قرار گرفته است.

در این اتفاقات قطعا رسانه های منطقه ای و فرا منطقه ای همچون بی‌بی‌سی نقش ویژه ای خواهند داشت. پس از آن که عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی تمام ارتباطات خود را با قطر قطع کردند بی‌بی‌سی باید یم طرف دعوا را می گرفت و خط رسانه ای خود را بر مبنای آن ترتیب می داد بی‌بی‌سی در این دعوای منطقه ای سعی کرد که طرف سعودی ها را بگیرد احتمالا بابت اینکه رشوه سعودی ها سنگسن تر بوده است. بی‌بی‌سی در گزارشات یادداشت خود همان اتهاماتی را متوجه قطر می داند که سعودی مطرح می کند. این شبکه ادعای حمایت قطر از تروریست ها را مطرح می کند که با فرض صحیح بودن این ادعا باید گفت مگر نه این است که سعودی ها طبق تمام شواهد موجود پدر تروریست های منطقه می باشند.

بی‌بی‌سی باید در این اتفاق همان راهی را برود که دولت متبوعش انگلیس می رود. به همین جهت باید آسمان را به ریسمان ببندد و سعودی ها را منادیان حقوق بشر، دموکراسی خواه و... معرفی کند. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل