1290

نگاه بی‌بی‌سی به سرقت میراث ایرانی در آمریکا

5 سال قبل

هم رسانی

   تلاش آمریکا برای تصاحب تاریخ ایران

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به موضوع دست برد ایالات متحده به میراث فرهنگی ایران واکنش نشان داده است.

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در پی طرح موضوع آثار باستانی ایرانی در دیوان عالی آمریکا، با انتشار گزارشی به این موضوع واکنش نشان داده است.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش با طرح خبر «دیوان عالی آمریکا درباره الواح هخامنشی ایران تصمیم می‌گیرد»، می‌نویسد: «دیوان عالی آمریکا بالاترین نهاد قضایی این کشور، پذیرفته است که پاییز امسال شکایت قربانیان انفجار در اسرائیل را بررسی کند که خواهان مصادره و فروش کتیبه‌های هخامنشی هستند که به امانت از ایران گرفته شده و در حال حاضر نزد دانشگاه شیکاگو است.

دادگاه تجدیدنظر به نفع دانشگاه شیکاگو و علیه این شاکیان رأی داده بود و گفته بود این الواح متعلق به دولت ایران نیستند که مصادره شوند. شاکیان از این حکم در دیوان عالی فرجام‌خواهی کرده بودند.

دادگاه تجدید نظر در شیکاگو سه سال پیش حکم داده بود که این آثار برای پژوهش‌های باستان‌شناسی در اختیار دانشگاه شیکاگو قرار گرفته و اهداف تجاری در امانت دادن آن وجود ندارد و بنابراین نمی‌توان رأی به مصادره این کتیبه‌ها داد.

شاکیانی که به دنبال توقیف این الواح هستند بازماندگان حادثه یک رشته بمبگذاری در سپتامبر ۱۹۹۷ در یک مرکز خرید در بیت‌المقدس هستند که حماس مسئولیت آن را به عهده گرفته بود. در جریان این حادثه پنج نفر کشته و دویست نفر زخمی شدند.»

اما چرا بخاطر موضوعی که هیچ سوی آن به ایران و ایرانی برنمی گردد، تاریخ ایران باید مصادره و به یغما برده شود؟!

سال‌هاست که رژیم اشغالگر صهیونیستی مردم مظلوم فلسطین را به شکل‌های مختلف قتل عام می‌کند و یک بار هم از سوی نیروهای مقاومت فلسطینی پاسخ جنایات خود را دریافت کرده است، اما این وسط نقش مردم ایران چیست که باید شاهد تاراج تاریخشان باشند؟!

جالب این جاست که بدانید این مجموعه نفیس از آثار باستانی کشورمان که مورد هدف دستبرد در آمریکا واقع شده است و شامل هزاران کتیبه و اثر هخامنشی، ظروف سفالی ما قبل تاریخ و زیورآلات باستانی است، طی سال‌های 1312 و 1313، برای تحقیق و بررسی به انستیتوی مطالعات شرقی در دانشگاه شیکاگو به امانت داده شده‌اند و باید به ایران بازگردانده شوند.

این موضوع مرد اعتراض برخی چهره‌های دانشگاهی و باستان شناس ایالات متحده نیز واقع شده است؛ همانطور که ویلیام فرانتی، وکیل مدافع دانشگاه شیکاگو، در این باره تأکید می‌کند: " دانشگاه شیکاگو همواره با مصدومین عملیات تروریستی حماس ابراز همدردی می‌کند، اما راه ادعای خسارت این جنایات رفتن به دنبال مؤسسات و اموال فرهنگی نیست."

این نخستین بار هم نیست که غرب با استفاده از میراث فرهنگی ایرانیان این گونه برای خود و به نفع یک شخص یا گروهی درامد کسب می‌کند؛ تا کنون بارها حراج‌های برگزار شده در قلب اروپا، آمریکا و حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مثل امارات، شاهد زدن چوب حراج بر آثار مختلفی بوده‌اند که از ان ایرانیان بوده اما در تصاحب افراد یا موزه‌های مختلف غربی هستند.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل