1310

وقتی بی‌بی‌سی حذف سند 2030 را مخالف برابری جنسیتی می داند

5 سال قبل

هم رسانی

   وقتی بی‌بی‌سی حذف سند 2030 را مخالف برابری جنسیتی می داند

در سپتامبر 2015 (شهریور 94)، اهداف دستور کار مبانی توسعه پایدار 2030 که 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی دارد جهت اقدام عملی همه کشورها برای تحقق حکومت یک‌پارچه در سازمان ملل ارائه شد.
ایران نیز از کشورهای شرکت کننده در این اجلاس بود که متعهد به اجرای این سند شد و پس از آن سند ملی آموزش 2030 جمهوری اسلامی ایران با مدیریت و برنامه‌ ریزی دفتر یونسکو در ایران با تشکیل 30 کارگروه تخصصی تدوین و آماده و در تاریخ 20 آذر 95 رونمایی شد. رهبران کشورهای عضو سازمان ملل، در سپتامبر 2015 در اجلاس عالی‌رتبه سازمان ملل تعهد کردند دستور کار جهانی توسعۀ پایدار 2030 را در سیاستگذاری‌های کلان خود در سطح ملی از اول ژانویه سال 2016 اجرایی کنند، براین‌اساس در بخش اهداف آموزشی موضوع آموزش و یادگیری مادام‌العمر باکیفیت، ‌برابر و فراگیر برای همه با محوریت یونسکو تعیین شده که ایران نیز متعهد به اجرای آن است. مؤلفه‌های کلیدی در برنامه آموزش 2030 عبارتند از: برابری و فراگیر بودن، دسترسی برابر، عادلانه و باکیفیت، برابری جنسیتی، کیفیت آموزش و یادگیری مادام العمر.

در چارچوب عمل 2030 به واژه‌هایی همچون شهروند جهانی و برابری جنسیتی اشاره شده است که این مباحث از سوی برخی صاحب‌نظران و کارشناسان به‌ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد نقد است و حتی برخی معتقدند که تصویب و اجرای این سند دگرگونی‌های بسیاری را در آموزش کشور ایجاد خواهد کرد که از جمله آن می‌توان به حذف کلیشه‌های جنسی و ارائه آموزش‌های جنسی به کودکان و حذف برخی مفاهیم قرآنی و ارزشی از کتاب‌های درسی به‌بهانه ترویج صلح و نبود خشونت اشاره کرد.

رهبر معظم انقلاب در همین زمینه در دیدار با فرهنگیان کشور با اشاره به سند آموزش 2030 اشاره کردند: "جمهوری اسلامی ایران تسلیم سندهایی مانند 2030 یونسکو نخواهد شد. به‌چه‌مناسبت یک مجموعه به‌اصطلاح بین‌المللی که قطعاً تحت نفوذ قدرت‌های دنیاست این حق را داشته باشد که برای ملت‌های دنیا تکلیف مشخص کند؟ اصل کار غلط است اینکه سندی را امضا کنیم و بعد بیاییم بی‌سروصدا آن را اجرا کنیم، نخیر، مطلقاً مجاز نیست."

همین مخالفت های رهبری و برخی از دلسوزان نظام باعث شد که دولت اجرای سند 2030 را متوقف کند. اما حذف این سند از دستور کار دولت با سر و صداهایی در داخل و خارج از کشور همراه شد که هنوز با آنکه بیش از یک ماه است که اجرای این سند متوقف شده است ادامه دارد. که از جمله این موارد می توان به داستان سازی های بی‌بی‌سی فارسی در خصوص حذف این سند اشاره کرد. به عنوان نمونه اخیرا این شبکه در یادداشتی در همین خصوص حذف این سند را عاملی برای نابرابری جنسیتی در ایران می داند و در بخشی از این یادداشت اینگونه می نویسد: "ماجرای حذف سند ۲۰۳۰ که یکی از برنامه های مهم جهانی به منظور توسعه پایدار در کشور هاست، نشان داد که قدرت رهبر در تبیین استراتژی های دولت، به خصوص در حوزه آموزش و برابری جنسیتی، غالب است. به نظر می رسد که آقای خامنه ای همانند سایر رهبران مذهبی در ایران از بهبود وضعیت زنان و توسعه برابری جنسیتی در ساختار نظام سیاسی هراس دارد. این مسأله زمانی بیشتر مطرح میشود که الگوهای جهانی بخواهد برای بهبود وضعیت زنان وارد ساختار نظام سیاسی و اجرایی کشور شود." این تیپ استدلال های بدون مبنای بی‌بی‌سی به خوبی نشان میدهد که این شبکه تا چه میزان از حذف این سند ناخشنود می باشد و به همین جهت به داستان سرایی در خصوص حذف آن روی آورده است.
مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل