1314

واکنش بی‌بی‌سی به رفتار خصمانه آمریکا علیه محقق ایرانی

5 سال قبل

هم رسانی

   برخورد زننده پلیس آمریکا با محقق ایرانی

در پی رفتار خصمانه پلیس آمریکا با محقق ایرانی که برای شرکت در یک دوره به این کشور سفر کرده بود، شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به آن واکنش نشان داده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

در پی رفتار غیر انسانی و خصمانه پلیس آمریکا علیه پزشک محقق ایرانی و خانواده‌اش که به دعوت یکی از دانشگاه‌های این کشور به ایالات متحده سفر کرده بود اما در فرودگاه با بد رفتاری بازداشت و در نهایت به ایران بازگردانده شد، شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به این موضوع واکنش نشان داده است.

بی‌بی‌سی فارسی با انتشار دو گزارش مجزا به موضوع بازداشت این محقق ایرانی در فرودگاه بوستون و پس از آن بازگرداندن وی و خانواده‌اش به ایران پرداخته و با تلاش برای توجیه این رفتار غیرقابل قبول، می‌آورد: «یک پژوهشگر ایرانی و خانواده‌اش که مأموران مرزبانی فرودگاه بین‌المللی بوستون در آمریکا، مانع از ورودشان به خاک آمریکا شده بودند، به ایران بازگردانده شدند.

محسن دهنوی، پژوهشگر سرطان که دو ماه پیش ویزای لازم برای سفر کاری به آمریکا را گرفته بود و قرار بود به عنوان پژوهشگر در بیمارستان کودکان بوستون کار کند، روز دوشنبه ۱۱ ژوییه (۲۰ تیر) همراه خانواده‌اش به فرودگاه لوگان بوستون رسید، اما مأموران اجازه خروج آن‌ها از فرودگاه را ندادند.

آقای دهنوی و خانواده‌اش با پروازی از طریق قطر به ایران بازگردانده شده‌اند.

ابتدا این احتمال از سوی بعضی فعالان مطرح شد که فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اجرای مجدد بخشی از آن بعد از حکم دیوان عالی آمریکا، دلیل بازداشت موقت آقای دهنوی بوده است.

دو هفته پیش دیوان عالی آمریکا اعلام کرد که فرمان مهاجرتی آقای ترامپ، برای منع صدور ویزا برای شهروندان ایران و ۵ کشور دیگر می‌تواند دوباره اجرا شود، با این استثنا که افرادی که "ارتباطی اصیل" با شخص یا نهادی در ایالات متحده داشته باشند، همچنان می‌توانند روادید بگیرند.

اما به گزارش روزنامه بوستون گلوب، اداره گمرک و مرزبانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده است که منع ورود محسن دهنوی، همسر و سه فرزند او ارتباطی با فرمان مهاجرتی آقای ترامپ نداشته است.

این بیانیه می‌گوید: "بر اساس اطلاعاتی که در جریان بررسی‌های اداره مهاجرت به دست آمد و به دلایلی که به فرمان اجرایی مربوط نبود، از ورود این فرد جلوگیری شد."»

این پزشک ایرانی که با دعوت دانشگاه هاروارد برای یک همکاری تحقیقاتی بر روی بیماری سرطان با ویزای رسمی به آمریکا و شهر بوستون سفر کرده بود، در حالی 30 ساعت به همراه خانواده خود بازداشت بود که حتی اجازه تماس به وکیل را هم به او نداده بودند.

وی از ماه‌ها پیش با این دعوت و به دلیل تحقیقات خود روی بیماری سرطان، با طی مراحل کامل اداری لازم، ویزای رسمی کاری و تحقیقاتی را از کشور آمریکا دریافت کرده و برای همکاری با بیمارستان کودکان بوستون به این کشور سفر کرد اما علیرغم این که بعد از دریافت ویزا، قانونا منعی برای ورود به خاک ایالات متحده نداشت، نه تنها به همراه همسر و سه فرزند خود از فرودگاه این شهر دیپورت شده و به ایران بازگردانده شد، بلکه این بازگشت نیز در همان ابتدا رخ نداد و بعد از 30 ساعت بازداشت با رفتارهای غیر قابل توجیه و توقیف لوازم شخصی‌اش مانند لپتاپ و ...، به کشورمان برگردانده شده است.

سوزان چرچ، رئیس بخش «نیو انگل‌اند» انجمن وکلای مهاجرت آمریکا در واکنش به این موضوع، آن را رفتاری احمقانه با دلیلی احمقانه تر دانسته و می‌گوید: "بر اساس چیزی که ما می‌دانیم این اتفاقی ربطی به قانون منع ورود مسلمانان ندارد، علت این مسئله احتمالاً چیزی بسیار احمقانه‌تر از این باشد. قانون می‌گوید اگر ویزا معتبری داشته باشید باید به شما اجازه ورود داده شود."

این رفتار به قدری غیر قابل قبول و عجیب بوده است که علاوه بر جامعه علمی و دانشگاهی آمریکا و بخصوص دانشگاه هاروارد که دعوت کننده این محقق ایرانی بوده است، بسیاری از سیاست مداران نیز لب به اعتراض گشوده‌اند.

جان کری، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا یکی از این افراد بود که در توییت خود نوشت: "دردناک است. یک پزشک به آمریکا می‌آید تا زندگی (دیگران) را نجات دهد و این اتفاق (برایش) می‌افتد. ما این گونه نیستیم."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل