1391

بی‌بی‌سی و غیرنظامیان افغانی که دیده نمی شوند!

5 سال قبل

هم رسانی

   کودکان افغانستان در ناامنی مطلق بزرگ می شوند

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی با اعتراض به قربانی شدن غیرنظامیان در افغانستان، تنها طالبان و داعش را عامل این جنایات و آسیب های وارده به مردم افغانستان معرفی می کند.

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به واکنش سازمان ملل متحد در قبال قربانی شدن غیرنظامیان در افغانستان پرداخته و تلاش کرده است تا با ظاهر شدن در لباس یک مدافع برای مردم این کشور، طالبان و داعش را تنها عاملان این گونه جنایات معرفی کند.

بی‌بی‌سی فارسی در گزارش خود نوشته است: «دفتر سازمان ملل در افغانستان به دنبال تحقیق درباره کشتار میرزا اولنگ، تایید کرده که ۳۶ غیرنظامی و افراد خارج از میدان نبرد از سوی طالبان و گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) کشته شده‌اند.

هیئت کمک سازمان ملل در افغانستان (یوناما) روز یکشنبه (۲۹ اسد/مرداد) گزارش "اولیه" از یافته‌های هیئت حقیقت‌یاب بخش حقوق بشر خود را منتشر کرد.

در این گزارش آمده که این هیئت با "شاهدان عینی و مقام‌های رسمی" در ولایت شمالی سرپل مصاحبه کرده و دریافته که گروه طالبان و گروه دولت اسلامی موسوم به "داعش" مرتکب قتل افراد "غیرنظامی" و "خارج از جنگ" شده‌اند.

قربانیان کشتار در میرزااولنگ همه از هزاره‌های شیعه هستند.

براساس قوانین جنگ و حقوق بین‌الملل، افراد "خارج از جنگ" (hors de combat) به کسانی گفته می‌شود که در جنگ دخیل یا در میدان نبرد نیستند.

در گزارش یوناما آمده که این افراد در روزهای ۳ تا ۵ آگوست (۱۲ تا ۱۴ اسد/مرداد) کشته شدند. دست‌کم نیمی از آنها روز ۱۴ اسد/مرداد زمانی کشته شدند که "عناصر ضددولت"، خانواده‌های در حال فرار را متوقف و زنان و کودکان را جدا کردند.

براساس این گزارش، طالبان و داعش در آن روز حداقل ۱۸ نفر غیرنظامی و شبه‌نظامیان طرف‌دار دولت را که "افراد خارج از جنگ" محسوب می‌شدند، کشتند. سایر افراد از جمله زنان و کودکان هنگام فرار به ضرب گلوله کشته شدند.»

بی‌بی‌سی این گونه ادامه می دهد: «ادامیچی یاماموتو، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان "کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان و افراد خارج از میدان نبرد" را محکوم کرده و آن را "نقض قوانین بین‌المللی" دانسته است.

دفتر یوناما در گزارش خود افزوده که شواهدی درباره سربریدن افراد در میرزا اولنگ به دست نیامده و همچنین ادعاها در مورد گروگانگیری و تجاوز جنسی به زنان تایید نشده است.

سازمان ملل حمایت خود را از تحقیقات فوری، بی‌طرفانه و شفاف کشتار میرزا اولنگ اعلام کرده و گفته که عاملان این کشتار باید در مقام پاسخ‌گویی قرار گیرند.»

اما باید از بی‌بی‌سی پرسید که آیا همه غیرنظامیانی که در افغانستان از سال 2001 میلادی تا کنون جانشان را از دست داده اند، قربانی طالبان و خشونت آن ها بوده اند؟!

پاسخ کاملا شفاف و غیر قابل انکار است؛ از آغاز ورود نظامیان غربی به افغانستان در سال 2001 میلادی که به بهانه دفاع از حقوق بشر صورت گرفته است، هر روز تعداد زیادی غیر نظامی بی دفاع در این کشور به شکل های مختلفی جانشان را از دست می دهند که در همه این موارد، حتی در مواردی که طالبان عامل آن بوده است هم می توان رد پایی از غرب پیدا کرد.

قتل عام مردم بی دفاع توسط نظامیان وحشی انگلیسی و آمریکایی بارها خبرساز شده عاملین این جنایات بدون هیچ محاکمه و یا با محاکمه ای صورتی تنها از افغانستان به کشور خود برگردانده شدند و به زندگی عادی خود ادامه می دهند و یا در موارد بسیاری اصلا کار به این موارد هم نمی رسد و با گفتن این جمله فرمانده غربی که یک اشتباه محاسباتی و سهوی صورت گرفته است، به طور کلی صورت مسئله پاک می شود.

جنگنده های غربی به راحتی با این بهانه که با طالبان مبارزه می کنند، حتی بیمارستان های تحت مدیریت سازمان های بین المللی مانند بیمارستان قندوز که به سازمان پزشکان بدون مرز تعلق دارد را هم بمباران می کنند و به راحتی در سکوت جهانی از کنارش عبور می کنند.

بعلاوه، آیا طالبان که بخشی از خشونت را ایجاد می کند و یا حتی داعش که چند وقتی است به قاتلین مردم افغانستان اضافه شده است، بدون هیچ ارتباطی با غرب به فعالیت هایشان ادامه می دهند؟!

آیا اسناد افشا شده ار ارتباط انگلیس و آمریکا با سران طالبان و داعش و حمایت های مختلفشان از دو گروه افراطی، قابل انکار کردن است؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل