1401

وقتی بی‌بی‌سی به ابراهیم یزدی هم رحم نمی کند!

5 سال قبل

هم رسانی

   ابراهیم یزدی، وزیر امورخارجه دولت موقت

ابراهیم یزدی، وزیر امورخارجه دولت موقت پس از گذراندن یک دوره طولانی بیماری که با مخابره چندباره خبر فوتش همراه شد، ساعتی اخیرا در ازمیر ترکیه درگذشت. مرحوم یزدی در پی مخالفت آمریکا با صدور ویزای درمان، دی ماه سال گذشته در شهر ازمیر ترکیه تحت عمل جراحی قرار گرفت و تا زمان فوت در هشتاد و شش سالگی در ازمیر بستری بود.
یزدی که از کهولت سن و سرطان پروستات رنج می‌برد، در سال های اخیر تحت درمان بوده است.

ابراهیم یزدی فعالیت سیاسی خود را با عضویت در نهضت خداپرستان سوسیالیست شروع کرد. با شروع نخست‌وزیری دکتر محمد مصدق، او به طرفداران نهضت ملی شدن صنعت نفت پیوست و با وقوع کودتای 28 مرداد و در ادامه به جمع طرفداران سیدرضا زنجانی ملحق شد. او در کمیته‌های دانشگاه، شهرستان ها، انتشارات، سیاسی و اجرایی فعال و همچنین عضو هیأت تحریریه و ناشر روزنامه «راه مصدق» بود. در سال 1339 و با فعال شدن دوباره جبهه ملی (دوم) به عضویت کمیته انتخابات این جبهه درآمد.

یزدی در همین سال، ایران را ترک کرد و به ایالات متحده آمریکا رفت در شهر هوستون ایالت تگزاس زندگی می‌کرد. ابراهیم یزدی در خلال زندگی در آمریکا، در حالی که در دانشگاه «بیلور» درس می‌خواند به تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا، انجمن اسلامی پزشکان آمریکا و کانادا پرداخت. او مؤسس اولین مسجد شهر هوستون بود و همچنین از مؤسسان «جامعه مسلمانان هوستون» و نخستین رئیس آن به شمار می‌رود که بزرگترین سازمان اسلامی در آمریکا به‌ شمار می‌آید.

او پس از پیروزی انقلاب 1357 ایران به همراه امام راحل از پاریس به ایران بازگشت و به فرمان امام(ره) در بهمن 57 به عضویت شورای انقلاب اسلامی ایران درآمد و با آغاز به کار دولت موقت انقلاب، به سمت معاون نخست وزیر در امور انقلاب و سپس، وزیر امورخارجه منصوب شد. او مدتی به سرپرستی مؤسسه کیهان منصوب و پس از استعفای کریم سنجابی از وزارت امور خارجه ایران، به عنوان وزیر امور خارجه دولت موقت انقلاب معرفی شد. او همراه با استعفای بازرگان از دولت موقت کناره گیری کرد.

با برگزاری انتخابات نخستین دوره مجلس شورای ملی در این انتخابات از تهران کاندیدا و در دور اول انتخابات به وکالت مجلس انتخاب شد. در مجلس اول شورای ملی (اسلامی) عضو کمیسیون‌های تحقیق، امور خارجه، بهداشت و درمان و بازرگانی خارجی بود.

آقای یزدی با آنکه در طول این مدت همیشه از منتقدین برخی سیاست های جمهوری اسلامی بوده است اما هیچگاه به یک برانداز تبدیل نشد و همیشه از فعالیت های خود در به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی دفاع کرده است. همین روحیه وی باعث شد که شبکه انگلیسی بی‌بی‌سی فارسی که همیشه در دوران زنده بودن وزیرخارجه دولت موقت تلاش می کرد از وی استفاده ابزاری خود را در راستای تقابل با جمهوری اسلامی صورت دهد اکنون و پس از مرگش دهان به انتقاد از او باز کرده است. بی‌بی‌سی فارسی در گزارش تلوزیونی خود از مرحوم یزدی به عنوان کسی که هیچگاه پای خود را از اصلاحات فراتر نگذاشته است انتقاد می کند. بی‌بی‌سی دیگر خیانت یزدی را همراهی جدی برای پیروزی انقلاب اسلامی برمیشمارد و انتقاد خود را آنجایی تند تر می کند که از نگاه بی‌بی‌سی وی هیچگاه تا پایان عمر از عملکرد خود پشیمان نشد.

اینکه برای بی‌بی‌سی فردی همچون دکتر یزدی که مخالفتش با جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست مناسب نیست خود نشان دهنده عمق نگاه و هدف بی‌بی‌سی و تلاش های این شبکه برای براندازی نظام مردمی جمهوری اسلامی می باشد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل