1510

علاقه بی‌بی‌سی به قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران

5 سال قبل

هم رسانی

   واکنش تکراری بی بی سی به قانون جدید مبارزه با مواد مخدر

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی بار دیگر به بررسی قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران پرداخته است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی که اخیراً بر روی وب‌سایت خود منتشر کرده است، باز هم به بررسی وضعیت قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران پرداخته است.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش که در بخش "ناظران می‌گویند" و به قلم "رؤیا برومند" که "کنشگر حقوق بشر" معرفی شده است، منتشر کرده، این گونه می‌نویسد: «با چند برابر شدن موارد اعدام محکومان مربوط به مواد مخدر در ایران در ده سال اخیر، شکست سیاست ایران در مبارزه با مواد مخدر و جلوگیری از اعتیاد و قاچاق در چند دهه اخیر، جدی‌تر از پیش در داخل و خارج کشور مطرح شده است. در عرف بین‌الملل، جرائم مربوط به مواد مخدر از جمله جرایمی نیستند که سزاوار اعدام باشند. به همین دلیل تعداد زیاد اعدامها حساسیت زیادی در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است، طوری که چندین کشور حمایت مالی خود را از ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر قطع کرده‌اند.»

بی‌بی‌سی در بخشی دیگر به قانون جدید مبارزه با مواد مخدر در کشورمان پرداخته و در اعتراض به این قانون نیز ادامه می‌دهد: «فقدان شفافیت در سیستم قضایی، جلوگیری قوه قضاییه از دسترسی به آمار واقعی تعداد محکومان و چند و چون جرائم آنها، مشکلی که حتی کمیسیون قضایی مجلس نیز به آن اشاره کرده است، و برخی ابهامات و نارسایی‌های قانون جدید محاسبه دقیق تأثیر این قانون را در نجات جان افراد مشکل می‌کند. متن نهایی این قانون با متن اولین لایحه‌ای که به منظور اصلاح قانون مواد مخدر و کاهش قابل توجه تعداد اعدامها ارائه شده بود تفاوت فاحشی دارد.»

اما دلیل علاقه بالای بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های ضد ایرانی وابسته به دولت‌های غربی به این موضوع چیست؟!

مواد مخدر از دو منظر برای غرب و بخصوص در رابطه با ایران حائز اهمیت است که به همین دلیل نیز رسانه‌های وابسته به این دولت‌ها به شدت موضوع مبارزه با مواد مخدر در ایران را دنبال کرده و در ظاهر به بررسی آن پرداخته‌اند.

از طرفی انواع مواد مخدر سال‌هاست که به منبع درآمدی بزرگ برای آمریکا و انگلیس تبدیل شده است؛ بررسی وضعیت کشت و ترانزیت مواد مخدر در افغانستان طی سال‌های اخیر نشان دهنده این موضوع است.

مناطق عمده زیر کشت مواد مخدر در افغانستان طی سال‌های اشغال این کشور توسط نظامیان غربی تحت تصرف انگلیس و در بخش‌هایی آمریکا بوده و جالب است که در تمام این سال‌ها، هر ساله میزان کشت خشخاش که پایه ماده مخدر تریاک و دیگر مواد مخدر صنعتی است، با رشد چندین برابری همراه بوده است که بر اساس آمار منتشر شده در همین امسال این میزان نسبت به سال گذشته با افزایشی 87 درصدی روبرو شده است.

اسناد مختلف نشان می‌دهند که این افزایش تولید با افزایش ترانزیت آن به سایر قاط جهان نیز تحت مدیریت آمریکا و انگلیس همراه شده و نام این دو کشور به عنوان رؤسای مافیای مواد مخدر جهان مطرح می‌شود که درآمدهایی بسیار بالا از این طریق به دست آورده‌اند.

از طرفی دیگر، مصرف مواد مخدر و گسترش اعتیاد در جامعه، اعضای آن را به سمت رکود، بی تفاوتی، نفوذپذیری، فساد و ... سوق می‌دهد که طبیعتاً در چنین جوامعی خیلی راحت‌تر می‌توان اثر گذاشت و اهداف سیاسی خود را دران دنبال کرد.

هر چند بی‌بی‌سی در برخی موارد هم سعی کرده است تا با سیاه نمایی و طرح ادعای ناکامی مبارزه با مواد مخدر در ایران خود را دلسوز مردم نشان داده و واقعیت‌ها را پنهان سازد اما در این حوزه نیز موقعیت استراتژیک ایران در همسایگی با افغانستان که بزرگترین منبع تولید و ترانزیت مواد مخدر است، باعث شده تا کشورمان نه تنها در جبهه مقابله با مواد مخدر برای مردم خود فعالیت کند، بلکه در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر جهان حضوری جدی داشته باشد و میزان موفقیت را باید با موقعیت و میزان حجم مواد مخدری که از مرزها به سمت ایران و با مقصدهایی داخلی و برون مرزی قاچاق می‌شود، سنجید.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل