1538

انتقاد فرانسوی بی‌بی‌سی از نقش ایران در منطقه

5 سال قبل

هم رسانی

   ژان ایو دریان، وزیر خارجه فرانسه

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به نقل از مقامات فرانسوی از نقش ایران در منطقه خاورمیانه انتقاد کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌های اخیر خود، با پرداختن به اظهارات یکی از مقامات دولت فرانسه در خصوص ایران و نقش جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه، به این موضوع انتقاد و اعتراض کرده است.

بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی که با تیتر «انتقاد فرانسه از نقش ایران در خاورمیانه» منتشر کرده است، این گونه می‌نویسد: «ژان ایو دریان، وزیر خارجه فرانسه، روز سه شنبه بار دیگر در انتقاد از سیاست خارجی ایران گفته است که جمهوری اسلامی سعی دارد "محوری" برای نفوذ از طریق سوریه تا دریای مدیترانه شکل دهد.

او در مصاحبه‌ای با کانال "فرانس ۲" همچنین از روسیه و ایران خواست برای پایان جنگ داخلی سوریه که شش سال ادامه داشته با شورای امنیت سازمان ملل همکاری کنند.

او گفت فرانسه گسترش حضور نظامی ایران را نمی‌پذیرد: "حضور ایران (در سوریه) و آرزوی آن برای ایجاد محوری که تا مدیترانه کشیده است: نه!"

او در مورد نقش ایران و روسیه در سوریه گفت: "روسیه کمک هوایی و زمینی ارائه می‌کند، اما ایران شبه نظامیان را به آنجا می‌آورد و از حزب الله حمایت می‌کند."»

بی‌بی‌سی در بخشی دیگر ادامه می‌دهد: «وزیر خارجه فرانسه هفته پیش گفت که ایران باید از برنامه موشک‌های بالستیک خود دست بکشد و به "وسوسه‌های سلطه جویانه" در خاورمیانه پایان دهد.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم روز ۱۷ نوامبر گفته بود که ایران باید در منطقه سیاست "کمتر خصمانه‌ای" در پیش گیرد.»

این ادعاها در شرایطی مطرح می‌شود که نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه نه تنها خطری برای صلح و امنیت محسوب نمی‌شود، بلکه به طور عملی، در جهت گسترش آرامش در منطقه اثرگذار بوده است.

ایران در منطقه با حضور به موقع و به اندازه خود، در جهت بازگرداندن صلح و آرامش و پایان دادن به خشونت، کاری را که غرب مدعی بود ناشدنی و غیر ممکن است را ممکن ساخت.

نابود ساختن گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه در شرایطی که غربی‌ها تمام توان خود را در پشت پرده برای حمایت از آن‌ها بسیج کرده بودند و در این سوی پرده نیز مدعی بودند که مبارزه با این تروریست‌ها بیش از 30 سال زمان نیاز دارد، با حضور و نقش آفرینی ایران، در کمتر از 6 سال از آغاز درگیری در سوریه و عراق، ممکن شد و این شکستی بسیار بزرگ برای سیاست‌های غربی در منطقه محسوب می‌شود.

خبرگزاری سی.ان.ان پیش از این موفقیت بزرگ به اهمیت نقش آفرینی کشورمان در نبرد با داعش اذعان نمود و تأکید کرد، "برای مقابله بین‌المللی با تروریست‌های داعش باید به نقش ایران توجه شود زیرا ایران بازیگر مهمی در منطقه است."

جالب این جاست که در جریان شکل گیری ائتلاف ظاهری ضد داعشی توسط غرب به رهبری آمریکا، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه وقت فرانسه و "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس با اعتراف به اهمیت حضور ایران در مقابله با داعش، رسماً خواستار پیوستن کشورمان به این ائتلاف شده بودند که به دلیل ظاهری بودن آن، جمهوری اسلامی آن را به رسمیت نشناخته و در عمل در کنار مردم عراق و سوریه ایستاد و موفقیت را نیز به دست آورد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل