1542

گزارشی از یک بازی دروغ!

5 سال قبل

هم رسانی

   دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی به بررسی پاس کاری پرونده برجام بین کاخ سفید و کنگره آمریکا پرداخته است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛


شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌های برجامی اخیر خود به طور ویژه به بررسی وضعیت پرونده برجام در ایالات متحده و پاس کاری این پرونده میان کاخ سفید و کنگره آمریکا پرداخته است.

بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی که با تیتر «کنگره توپ برجام را به زمین ترامپ پس فرستاد، حالا چه؟» و به قلم "شهیر شهید ثالث" منتشر کرده است، می‌نویسد: «دو ماه پیش، دونالد ترامپ با عدم تأیید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با قدرتهای خارجی موسوم به برجام، یک بند از قانون مصوب سال ۲۰۱۵ کنگره موسوم به "اینارا" را فعال کرد. طبق بند مذکور در صورت عدم تأیید پایبندی ایران به برجام توسط رئیس جمهور آمریکا، کنگره آن کشور ۶۰ روز فرصت دارد برای بازگرداندن تحریم‌های قدیمی و یا اعمال تحریم‌های جدید تصمیم‌گیری کند.

روز ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) فرصت ۶۰ روزه منقضی شد بدون اینکه کنگره حرکتی از خود نشان دهد. حتی پیش‌نویس یک طرح هم در این زمینه تهیه نشد، چرا که با وجود مخالفت دموکرات‌ها و حتی برخی از جمهوری خواهان ممکن نبود طرحی در سنا رأی بیاورد (این طرح چون اصلاحیه یک قانون قبلی یعنی اینارا است، برای تصویب به ۶۰ رأی نیاز داشت که جمهوری خواهان ۵۲ رأی بیشتر نداشتند).

دونالد ترامپ می‌گوید برجام بدترین توافقی است که ایالات متحده در طول تاریخ خود پای آن را امضا کرده است.

وی به طور مثال عنوان می‌کند که این توافق، مانع از ساخت بمب اتمی توسط ایران نمی‌شود چرا که اکثر قریب به اتفاق محدودیت‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ سال از آغاز پیاده شدن برجام از میان می‌رود.

دو ماه پیش، قصد آقای ترامپ از عدم تأیید پایبندی ایران این بود که کنگره را به اعمال تحریم‌هایی علیه ایران ترغیب کند و به این ترتیب یا برجام فرو بپاشد و یا همه طرف‌ها، از جمله پنج قدرت جهانی و ایران، حاضر شوند دوباره به سر میز مذاکره بازگردند و شرایط مد نظر آقای ترامپ در توافق گنجانده شود.»

این فضاسازی‌ها در شرایطی صورت می‌گیرد که پایبندی کامل جمهوری اسلامی ایران به برجام، امری غیر قابل انکار و رد کردن است؛ این پایبندی به قدری آشکار و عیان بوده است که بارها و بارها، آژانس بین المللی انرژی اتمی، سازمان ملل متحد، گروه 1+5 و حتی مقامات فراموش کار خود آمریکا بر آن اذعان نموده است.

"نیکی هیلی" سفیر آمریکا در سازمان ملل که این روزها اظهارات ضد ایرانی‌اش سر و صداهای بسیاری را به راه انداخته است، در تابستان گذشته در جریان یک سخنرانی برای اعضای یکی از کمیته‌های مجلس نمایندگان آمریکا به پایبندی ایران اسلامی بر تعهدات برجامی خود اعتراف و تأکید کرد: "ایران تاکنون توافق هسته‌ای با 1 + 5 را نقض نکرده است."

در همین راستا و پس از رفتار غیرحرفه‌ای کاخ سفید در خصوص عدم تأیید پایبندی ایران به برجام و تلاش برای لغو این توافق بین‌المللی، سران ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک از آمریکا خواستند تا پیش از هر اقدامی مبنی بر لغو برجام به "پیامدهای" آن برای امنیت آمریکا، متحدان اروپایی و منطقه فکر کند.

نوزدهم اکتبر سران اتحادیه اروپا در پایان نشستی در بروکسل بیانیه مشترکی را منتشر کردند که در آن به ایالات متحده نسبت به خروج از توافق هسته‌ای هشدار داده شده است.

در بیانیه اتحادیه اروپا از آمریکا خواسته شده تا "به وظایف و تعهداتش در قبال برجام عمل کرده و پیش از برداشتن گام‌های بعدی، به پیامدهای آن برای امنیت آمریکا، متحدانش و منطقه بیاندیشد."

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل