1549

اعتراف بی‌بی‌سی به قتل نژادپرستانه یک ایرانی در انگلیس

5 سال قبل

هم رسانی

   بیژن ابراهیمی، جوان ایرانی معلول به قتل رسیده در انگلیس

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی از قتل یک ایرانی در انگلیس به دلایل نژادپرستانه اعتراف کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی ضمن پرداختن به پرونده قتل "بیژن ابراهیمی" در انگلیس، به دلایل نژادپرستانه این قتل و نقش پلیس انگلیس در آن اعتراف نمود.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش که با تیتر «پرونده قتل بیژن ابراهیمی در بریتانیا؛ پلیس به 'نژادپرستی سازمانی' متهم شد» منتشر کرده است، می‌نویسد: «گزارشی تازه درباره قتل بیژن ابراهیمی، پناهنده ایرانی ساکن شهر بریستول بریتانیا نشان می‌دهد که ماموران پلیس و شهرداری بارها پس از شکایت‌های آقای ابراهیمی طرف آزاردهندگان او را گرفته‌اند.

گروه "بریستول امن‌تر" (Safer Bristol) در این گزارش به "قصور گروهی" پلیس منطقه اوون و سامرست و شورای شهر بریستول در پرونده آقای ابراهیمی اشاره می‌کند.

بیژن ابراهیمی، پناهنده ایرانی‌الاصل و معلول ساکن بریتانیا، سال ۲۰۱۳ به طرزی فجیع در خانه‌اش کشته شد. جیمز لی، همسایه او، با این ظن اشتباه که آقای ابراهیمی به فرزندش نظر داشته، او را به به قصد کشت زد و جسدش را در بیرون خانه‌اش به آتش کشید.

پیش از این هم کمیسیون رسیدگی به شکایات از پلیس بریتانیا در گزارشی نتیجه گرفت که پلیس می‌توانسته جلو کشته شدن بیژن ابراهیمی را بگیرد، اما در این کار ناکام مانده و این قصور ناشی از "جانبداری نژادپرستانه پلیس، چه به صورت خودآگاه و چه به صورت ناخودآگاه" بوده است.»

بی‌بی‌سی اذعان نموده است: «گزارش تازه که امروز دوشنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) منتشر شده می‌گوید که در عملکرد پلیس و شورای شهر نشانه‌های "نژادپرستی سازمانی" یافته است.

گزارش تازه می‌گوید: "شواهدی در دست است که نشان می‌دهد آقای ابراهیمی به کرات هدف بدرفتاری نژادی و آزار افراد قرار گرفته و این رفتار بارها به پلیس منطقه اوون و سامرست و شورای شهر بریستول گزارش شده اما نمایندگان هر دو سازمان طرف آزاردهندگان را گرفته‌اند."»

بیژن ابراهیمی، جوان معلول ایرانی در 20 تیرماه 1392(14 جولای 2013) در منطقه "بریکستون"، شهر بریستول واقع در 190 کیلومتری غرب لندن، به دست گروهی از اوباش که "لی جیمز" و "استفن نورلی" سردسته آنان بودند، به‌شدت ضرب و شتم و سپس به طرز وحشیانه‌ای بدن بی‌جان وی به آتش کشیده شد.

شماری از اهالی محله بریسلینگتون در شهر بریستول پیش از به قتل رسیدن بیژن ابراهیمی 44 ساله که دچار معلولیت بود شایع کرده بودند که او فساد اخلاقی دارد و به دنبال سوءاستفاده از کودکان است.

در پی این شایعات، پلیس بریستول ابراهیمی را بازداشت و از وی بازجویی کرد اما پس ازاینکه واهی بودن این ادعاها مشخص شد او را آزاد کرد اما قاتلان وی، همچنان او را مظنون می‌دانستند.

در پی تهدیدهای فراوان و پی درپی، بیژن ابراهیمی بارها به پلیس زنگ زده و ابراز نگرانی کرده بود اما سه افسر پلیس در این پرونده متهم شدند که به درخواست‌های مکرر کمک از جانب مقتول پاسخ نداده‌اند و یک نفر دیگر هم متهم است که به نیروهای گشت پلیس، نشانی اشتباه داده بود.

انتقادی که به پلیس بریستول وارد شد این بود که چرا درحالی که می‌دانست همسایه‌های بیژن ابراهیمی علیه او برانگیخته شده بودند، بدون هیچ محافظتی او را در محله خود رها کرد و توجهی به درخواست‌های کمک وی نکرد.

اما تنها مورد نژادپرستی سازمان یافته پلیس در انگلیس نبوده و بررسی آن چه در طول سال‌های طولانی در این کشور به وقوع پیوسته است به خوبی نشان می‌دهد که رفتار نژادپرستانه پلیش این کشور و تبعیض نژادی آن‌ها علیه مسلمانان یا رنگین پوستان، کاملاً مشهود، بحرانی و غیر قابل انکار است.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل