1562

اغتشاشات اخیر و استراتژی بی‌بی‌سی فارسی، نظرات شما

5 سال قبل

هم رسانی

   اغتشاشات اخیر و استراتژی بی‌بی‌سی فارسی، نظرات شما

در پی اغتشاشات اخیر و برهم خورد نظم عمومی در برخی شهرهای ایران که ظاهرا حرکت علنی آن از شهر مشهد آغاز شده است رسانه های داخلی و خارجی به گزارش و تحلیل های گوناگون پرداخته اند. هر رسانه با توجه به رویکردی که دارد تحلیل ارائه می دهد و صرفا به خبررسانی اکتفا نشده؛ استراتژی بی‌بی‌سی فارسی چیست؟
برداشت ها از هرگونه اعتراض و اغتشاش و تجمع هدفمندی و در هر جغرافیای زمانی و مکانی می تواند گوناگون باشد؛ "هر کسی از ظن خود شد یار من" را در چنین وقایعی به وضوح می توان دید. رسانه ها اولین بنگاه ها و ابزار اظهارنظر و ترویج تفکر هستند؛ و این که از چه سمتی به جریان نگاه و چه تحلیلی را سعی می کنند وارد افکار عمومی کنند باز می گردد به سیاست ها و اساس کاری هر رسانه.

به نظر شما رسانه های داخلی و خارجی تا کنون چه رویکردی در این اتفاقات داشته اند و چه رویکردی را پیشنهاد می کنید؟

با بررسی گزارشاتی که بی‌بی‌سی فارسی تحت عنوان "گزارشات لحظه ای" تا کنون منتشر کرده بیشترین واژه هایی که مورد استفاده قرار داده شامل "دستگیر شده گان، زخمی شده گان، بازداشت شده ها و..." می شود. این گونه گزارشات و در این شرایط می تواند منجر به تحریک و ایجاد حس نا امنی، نا امیدی و ترس شود. تحریک هر کدام از این احساسات قاعدتا رفتاری احساسی را نیز می تواند به دنبال داشته باشد. رفتارهایی احساسی که عمدتا منجر به آسیب رسیدن به افراد بی گناه، اتلاف انرژی، آسیب دیدن اموال عمومی و فاصله گرفتن از تصمیمات منطقی می شود.

تاثیراتی که رسانه ها می توانند بر مردم داشته باشند غیر قابل انکار است و هر رسانه به مثابه یک تریبون مخاطبان خود را در سطوح مختلف تحت تاثیر قرار می دهد؛ به نظر شما در این شرایط هر رسانه باید مردم را به چه سمتی هدایت کند؟ چه رویکردی بیشتر به نفع مردم است؟

از نظر شکلی گزارشات بی‌بی‌سی فارسی تشابه زیادی به گزارشات این رسانه در جریانات موسوم به "جنبش سبز" دارد. اغلب کارشناسان راه اندازی بی‌بی‌سی فارسی را که چند ماه قبل از انتخابات 88 صورت پذیرفت و بعد از آن به تریبونی علیه کشور ایران تبدیل شد را در راستای تحریک و تهییج افکار عمومی علیه جمهوری اسلامی ایران می دانند؛ لذا جنس گزارشات اخیر بی‌بی‌سی فارسی با گزارشات این رسانه در بحبوحه ی 88 شبیه شده است.

در جریانات موسوم به جنبش سبز و فتنه ای که تشخیص دوست و دشمن را مختل کرد آسیب هایی به مردم و اموال دولت و کشور وارد شد؛ و هزینه ی آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم متوجه مردم گردید. به نظر شما این شرایط تا چه اندازه می تواند شبیه به فتنه 88 باشد؟

شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق همین صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید. مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل