1599

استقبال بی‌بی‌سی از بازنگری در حکم یک جاسوس

5 سال قبل

هم رسانی

   احمدرضا جلالی، جاسوس بازداشتی در ایران

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در گزارشی از تلاش‌ها برای بازنگری در حکم یک جاسوس امنیتی ضد ایرانی استقبال کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌های اخیر خود با پرداختن به اظهارات وکیل احمدرضا جلالی، جاسوس امنیتی بازداشت شده در کشورمان، از تلاش‌ها برای بازنگری در حکم صادر شده برای وی خبر داده است.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش نوشته است: «وکیل احمدرضا جلالی، پزشک و محقق مقیم سوئد، که اخیراً به "جرم جاسوسی" در ایران به اعدام محکوم شد، با ذکر "نقائصی" در پرونده خواستار بازنگری دیوان عالی در این حکم شده است.

آقای جلالی که برای دانشگاه پزشکی کارولینسکای استکهلم کار می‌کرد در آوریل سال ۲۰۱۶ در جریان سفری به ایران دستگیر شد. دیوان عالی آذر ماه - دسامبر ۲۰۱۷ - حکم اعدام او را تأیید کرد.

زینب طاهری وکیل آقای جلالی به خبرگزاری فرانسه گفت "ما خواستار بررسی این حکم شده‌ایم" چون به گفته او "نقائص زیادی در این پرونده وجود دارد."

او با اشاره به این که درخواست حدود ده روز پیش تحویل دیوان داده شده است گفت: "ما امیدواریم که این حکم لغو شود".

خانم طاهری گفت که نگران وضعیت سلامتی موکل خود است: "او اصلاً در وضعیت جسمی خوبی نیست، و هرچند خوب غذا می‌خورد اما بدنش درحال ضعیف‌تر شدن است و هر روز لاغرتر می‌شود."

سازمان عفو بین الملل محاکمه او را "تعرضی تکان دهنده به حق محاکمه منصفانه" توصیف کرده است.

عفو بین الملل می‌گوید که آقای جلالی در نامه‌ای در ماه اوت از زندان نوشت که به دلیل خودداری از جاسوسی برای ایران تحت بازداشت است.

این پرونده باعث نگرانی اتحادیه اروپا شده که می‌گوید از نزدیک آن را دنبال می‌کند.»

تلاش برای ابهام سازی در پرونده این جاسوس محکوم به اعدام و ایجاد راهی برای دفاع از وی، در شرایطی اتفاق می افتد که اسناد موجود در پرونده و بعلاوه اعترافات آشکار و صریح خود او، جایی برای سؤال باقی نگذاشته است.

او در این اعترافات اذعان نموده است که در سال 1387 و در جریان یک دوره آموزشی در خارج از کشور در دام اطلاعاتی افسران موساد گرفتار می‌شود و فردی به نام "توماس" به عنوان یک متخصص مسائل امنیتی در اروپا با نزدیک شدن و برقراری ارتباط با وی زمینه‌های جهت دهی به فعالیت‌هایش را فراهم می‌آورد.

"جلالی" در این اعترافات تأکید کرده است که از طریق "توماس" به دلیل کار در شرکتی در حوزه امنیتی پس از دو مرحله مصاحبه و آزمودنش دعوت شده و وارد کار می‌شود که در جریان آن مباحث به سمت فعالیت‌هایش بر روی پروژه‌های دفاعی و علمی در کشورمان کشیده شده و به تدریج خواستار جمع آوری اطلاعات از وی در موارد مختلف می‌شوند که او نیز به همین دلایل پس از کسب آموزش‌های اطلاعاتی لازم، سالانه چند بار به ایران سفر می‌کند و پس از هر بار با هماهنگی‌هایی که از طریق تلفنی خاص و مخفی انجام می‌شود، برای انتقال اطلاعات به خارج از کشور می‌رود.

وی در جریان بیش از 50 ملاقات با عناصر موساد در خارج از کشور ضمن دریافت مبالغی، با انگیزه دریافت تابعیت یکی از کشورهای اروپای غربی، آگاهانه به همکاری با آن‌ها ادامه داد.

نقش بارز وی در عملیات ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان بخصوص شهیدان دکتر شهریاری و دکتر علی‌محمدی و همکاری غیر قابل انکار با افسران موساد در این عملیات‌ها، تنها بخشی از جرایمی است که شایسته اعدام است.

با چنین اعترافاتی که حتی برای اثباتشان نیازی به بیانش نبود و قبل از اعتراف نیز آنقدر مدرک و سند برای اثباتشان وجود داشت، آیا مردم ایران و بخصوص خانواده شهدای هسته‌ای که در پی همکاری این جاسوس با عوامل موساد، سرپرست، همسر، پدر، برادر و فرزند خود را از دست داده‌اند، علاقه‌ای به گذشت و بخشیدنش دارند؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل