1617

توجیه بی‌بی‌سی برای تبعیض در المپیک زمستانی

5 سال قبل

هم رسانی

   تلاش بی‌بی‌سی برای توجیه رفتار ضد اخلاقی شرکت سامسونگ با ورزشکاران ایرانی

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی تلاش کرده است تا رفتار تبعیض آمیز برگزارکنندگان المپیک زمستانی در کره جنوبی علیه ورزشکاران ایرانی را توجیه نماید.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در پی رفتار ضد ایرانی، ضد اخلاقی و تبعیض آمیز برگزارکنندگان المپیک زمستانی در کره جنوبی علیه ورزشکاران کشورمان، با انتشار گزارشی تلاش کرده است تا ضمن واکنش جهت دار به این موضوع، رفتار ضد ایرانی صورت گرفته را توجیه نماید.

بی‌بی‌سی فارسی که در تیتر گزارشی خود تلاش کرده بود تا توجیهات خود را پررنگ کرده و به مخاطبانش بقبولاند، با بیان این که «همه ورزشکاران از جمله ایرانی‌ها گوشی سامسونگ می‌گیرند»، می‌نویسد: «کمیته بین‌المللی المپیک درباره گزارش‌ها پیرامون عدم اهدای گوشی‌های موبایل به ورزشکاران ایرانی در المپیک زمستانی ۲۰۱۸ پیونگ چانگ، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که به همه ورزشکاران حاضر در رقابت‌ها گوشی سامسونگ داده می‌شود.»

بی‌بی‌ُسی در ادامه می‌آورد: «شرکت سامسونگ نسخه ویژه‌ای از گوشی‌های گالاکسی نوت ۸ را طراحی کرده و به ورزشکاران و مقام‌های ورزشی حاضر در رقابت‌ها هدیه می‌دهد.

گزارش‌ها درباره عدم اهدای این گوشی‌ها به ورزشکاران ایرانی جنجال‌برانگیز شده و احضار سفیر کره جنوبی به وزارت خارجه ایران را به دنبال داشته است.

اما کمیته بین‌المللی المپیک به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "کمیته برای همه ورزشکاران همه کشورها که در بازی‌های المپیک زمستانی شرکت کرده‌اند گوشی تهیه می‌کند. این گوشی‌ها حاوی اطلاعات مهمی درباره رقابت‌ها برای ورزشکاران هستند."

"ورزشکاران ایرانی می‌توانند گوشی‌ها را نگه دارند. ورزشکاران کره شمالی هم درخواست کرده‌اند که گوشی‌ها را ظرف دوران بازی‌ها استفاده کنند اما آنها را با خود به کشورشان بازنگردانند."

یک سخنگوی کمیته برگزاری بازی‌های پیونگ چانگ به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "کمیته بین‌المللی المپیک به همه ورزشکاران و مقام‌ها (از جمله کشورهای مذکور) گوشی موبایل می‌دهد. این تلفن‌ها همه اطلاعات مورد نیاز ورزشکاران در بازی‌ها را در خود دارند."

شرکت سامسونگ هم به بی‌بی‌سی فارسی گفت چهار هزار گوشی برای المپیک تولید کرده، اما درباره چگونگی توزیع آن بین ورزشکاران و مقام‌های کشورها، کمیته بین‌المللی المپیک باید پاسخگو باشد.»

اما چه می‌شود که یک رسانه مانند بی‌بی‌سی که همواره مدعی بی طرفی و دفاع از حقوق مردم ایران در ظاهر بوده و با اندک بهانه‌ای در داخل کشورمان، نقش دایه دلسوزتر از مادر را برای ملت ایران ایفا می‌کند، این گونه در جهت توجیه تبعیضی می‌کوشد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت؟!

این گونه رفتارهای مملو از تناقض، آیا نتیجه‌ای جز ریزش مخاطبین به دنبال دارد؟!

چطور یک رسانه می‌تواند دلسوز مردمی باشد که این چنین در مقابلشان ایستاده و آشکارا به حمایت از بدخواهانشان می‌پردازد؟!

این‌ها نشانه‌هایی هستند که به ما میگویند، بی‌بی‌سی واقعیتش رسانه‌ای دولتی و وابسته به خاندان سلطنتی انگلیس است؛ این رسانه مواجب بگیر غرب بوده و برای تأمین هزینه‌ها و ادامه حیات خود باید آن طوری رفتار کند که اربابانش از او انتظار دارند و این موضوع نیز در همین راستا قرار می‌گیرد.

شاید هم بتوان این گونه تصور کرد که حمایت از برگزارکنندگان المپیک زمستانی در کره جنوبی و رفتار غیر اخلاقی و غیر حرفه‌ای شرکت سامسونگ، بی ارتباط با منافع مالی بی‌بی‌سی نبوده و این حمایت‌ها می‌تواند دو سویه شده و تداوم یابد.

رئیس کمیته برگزاری بازی‌های المپیک زمستانی 2018 پیونگ‌چانگ با ارسال نامه‌ای به سرپرست کاروان ایران در این بازی‌ها، بابت بی احترامی صورت گرفته نسبت به ورزشکاران کشورمان در این رقابت‌ها، رسماً عذرخواهی کرد و گفت که ناهماهنگی در توزیع گوشی‌های هوشمند، دلیل این ماجرا بوده است و حالا با ارسال این نامه به دنبال دلجویی از کاروان کشورمان است.

"پیر میرو" معاون دبیر کل کمیته بین المللی المپیک هم با ارسال نامه به پیوست نامه کمیته برگزار کننده مسابقات المپیک 2018، گفت: "بابت اتفاقات نا خوشایند مرتبط با توزیع گوشی‌های تلفن همراه سامسونگ بین ورزشکاران ایرانی، عمیقاً متاسفم.

هنانطور که در نامه کمیته برگزاری نیز اشاره شد، حوادث به وجود آمده ناشی از ارتباطات نامناسب بین تیم‌های توزیع گوشی بوده است. ما ناراحتی را که این اتفاق برای ورزشکاران و کاروان شما به وجود آورده کاملاً درک می‌کنیم.

در راستای روح المپیک و ارزش‌های آن، ما از شما بابت همکاریتان جهت حل این مسئله به گرمی تشکر می‌کنیم در همین ارتباط پیشنهاد می‌کنیم که با شما و ورزشکارانتان در سریعرین زمان ممکن جلسه‌ای داشته باشیم. ما می‌خواهیم حمایتمان را از ورزشکاران شما نشان دهیم و این اتفاق را به فراموشی بسپاریم."

آیا اگر اتفاق آن طور که بی‌بی‌سی توچیه می‌کرد بی اهمیت و ساده و ناشی از سوءتفاهم ایرانیان بود، مقامات رسمی این رقابت‌ها، با ارسال نامه‌ای رسماً از کشورمان عذرخواهی می‌کردند؟!

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل