1684
ماله کشی بی بی سی بر روی حمایت های عربستان از تکفیری ها؛ با محکوم کردن ایران
|
4 سال قبل
هم رسانی
|
بی بی سی فارسی در سال های گذشته در یک سیاست کلی و تبعیت از سیاست های دولت انگلیس به طور بی وقفه به حمایت از سعودی ها در منطقه مشغول است. اوج حمایت های بی بی سی در این سال ها در دو مورد جنگ یمن و حمایت های سعودی از تکفیری ها در منطقه بوده است.
در جریان جنگ یمن هزاران نفر از مردم بیگناه در زیر بمب باران های سنگین شهرهای این کشور توسط جنگنده های سعودی در حال کشته شدن هستند نه تنها صدایی در 3 سال گذشته از این رسانه انگلیسی در نیامده بلکه به نوعی بی بی سی توجیه گر این کشتار وحشیانه شده است. که البته دولت انگلیس با انعقاد قراردادهای چند میلیارد دولاری فروش تسلیحات به سعودی ها مزد این خوش خدمتی ها را گرفت.
در جریان راه اندازی گروه های تکفیری توسط سعودی ها در منطقه برای ضربه زدن به جریان و محور مقاومت هم باز این شبکه بی بی سی فارسی است که حمایت های تمام قد سعودی از تکفیری های همچون داعش را توجیه کرده و بعضا این حمایت ها را سانسور و یا به گونه ای دیگر وانمود می کند. در همین زمینه بی بی سی اخیرا با انتشار یادداشتی برای کم رنگ نشان دادن حمایت های سعودی از تکفیری ها ایران را متهم به حمایت از گروه های تندرو می کند. بی بی سی در بخشی از این یادداشت اینگونه می نویسد: " جمهوری اسلامی ایران نیز سابقه درازی در ترویج اندیشهها و جریانهای تندروانه در منطقه داشته است. آرمان صدور انقلاب که در دهه نخست انقلاب در شکل حمایت رسمی از نهضتهای انقلابی ضد حکومتهای منطقه نمود داشت به طور مستقیم در ایجاد دهها سازمان انقلابی در عربستان و کویت و لبنان و غیره نقش داشته که بسیاری از آنها در انجام اعمال تروریستی از جمله انفجار مقرهای دولتی مشارکت داشتهاند." یا در بخش دیگر این یادداشت اینگونه آمده است: "اکنون گروههای شبه نظامی ایران در عراق و سوریه و یمن به انجام اقدامات تروریستی متعددی متهم هستند. نیروهای حوثی در یمن نیز نمونه دیگر این جریان هستند که به شکل غیر مشروع قدرت را در کشور به دست گرفته..." در پایان یادداشت هم برای آنکه به بتواند مخاطب را نسبت به مطالب فوق توجیه کند اینگونه می نویسد: "در واقع جریان تندروی در منطقه محصول مشترک عربستان و ایران است که هر یک به نوبه خود و به استناد نگاه دینی و سیاسی مختلفی در ایجاد و گسترش آن نقش مستقیم داشته است. عربستان سعودی بر پایه نگرش سلفی وهابی و جمهوری اسلامی بر پایه نگاه اسلام انقلابی و با استخدام نیروهای نظامی و دینی مختلفی در منطقه در ایجاد وضع موجود نقش و سهم اساسی دارند."
بی بی سی برای آنکه تائیدی بر روی عملکرد و حمایت های سعودی از جریانات تکفیری بگذارد ابتدا ایران را محکوم می کند سپس در نتیجه گیری می گوید هر دو باید سیاست های خود را کنار بگذارند. حال آنکه اساس سیاست های ایران و سعودی از زمین تا آسمان متفاوت است. ایران از حزب الله حمایت می کند در قبال تجاوزهای صهیونیست ها و یا از گروه های فلسطینی حمایت می کند در قبال اشغال گری صهیونیست ها، ایران از حوثی های یمن حمایت می کند در قبال تجاوزات سعودی. اما یک سئوال عربستان از داعش حمایت می کند در قبال چه چیزی؟ امید است که بی بی سی پاسخی برای این سئوال داشته باشد.
مشاهده نظرات
هم رسانی
چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید؟
بالا
مهمترین خبرها
دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابیگری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و همراستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.
3 سال قبل