1708

توهمات تازه یادداشت‌نویس بی‌بی‌سی فارسی

5 سال قبل

هم رسانی

   تصویری از استقرار نظامیان آمریکایی در خاک سوریه

تحلیلگر و یادداشت‌نویس شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی، نظرات عجیبی درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و آینده حضور ایران در این کشور دارد.

شبکه ماهواره ای بی‌بی‌سی فارسی که عمدتاً نزدیک به مخالفان جمهوری اسلامی ایران است و بودجه اش را از طریق دولت انگلستان تأمین می­کند از بدو آغاز بحران در سوریه رویکردهای ضدایرانی را در دستور کار قرار داده است. این رسانه که این روزها شاهد تقویت بیش از پیش جریان بهائی در آن هستیم، هرگونه شکست تروریست های متحد غرب و برخی کشورهای عربی به عنوان تضعیف کننده منافع حامی اصلی بهائیان یعنی اسرائیل می­ دید. لذا بی‌بی‌سی فارسی از همان آغاز بحران در سوریه به رسانه حامی ترویست ها و گروه­های مسلح ضد حکومت بشار اسد بدل گشت.

بی‌بی‌سی فارسی صدها گزارش و خبر تخریبی در کنار چندین مستند بر علیه نقش و حضور نظامی مستشاری و سیاست های ایران در سوریه بر روی آنتن برد. در راستای همین سیاست ها بود که حتی با پایان کار داعش در سوریه و تسلط تدریجی ارتش سوریه بر بیشتر خاک این کشور، شاهد تداوم سیاست های ضدایرانی بی‌بی‌سی فارسی بودم. به واقع اتاق فکر این رسانه مسئولیت تخریب سیاست های ایران در سوریه را در چشم افکار عمومی ایرانیان برعهده داشت.

در تازه­ترین اقدام ها از این دست از سوی بی‌بی‌سی فارسی، وب سایت این رسانه با مطرح شدن احتمان خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در مطلبی به قلم حبیسب حسینی فرد مدعی شد که این سخنان شاید در وهله اول به سود ایران به نظر برسد. اما این خروج لزوما در قصد آمریکا برای محدودسازی حضور و نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه تغییری ایجاد نمی‌کند. آمریکا در حال حاضر از راه‌های مختلفی برای تحقق این امر تلاش می‌کند.

در ادامه نویسنده ضمن دفاع از تصمیم دونالد ترامپ مدعی می­شود که اظهارات اخیر دونالد ترامپ در مورد خروج سریع نیروهای آمریکایی از سوریه گرچه اینجا و آنجا شگفتی و تعجب برانگیخت، اما در کنه خود از منطقی پیروی می‌کند که مبدا آن به کارزار انتخاباتی دوران ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد. ترامپ در کارزار تبلیغاتی‌اش بر این تاکید داشت که آمریکا نباید در بحران سوریه و معادلات قدرت در این کشور درگیر شود. در تمامی ۱۵ ماهی که دولت ترامپ بر سر قدرت است، او کمابیش در این راستا حرکت کرده است.

حسینی فرد همچنین مدعی می­شود که آمریکایی­ها نقش اساسی را در شکست داعش در سوریه ایفا کرده­اند. این اداعاهای نویسنده یادداشت بی‌بی‌سی فارسی در حالی است که آمریکایی ها در کنار انگلستان و برخی کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی نقش اساسی را در خلق و تجهیز گروه تروریستی داعش ایفا کرده اند. باید توجه داشت که برخلاف توهمات حبیب حسینی فرد، این ایران بود که در کنار حزب الله لبنان و روسیه و ارتش سوریه نقش اساسی را در مهار داعش بر عهده داشت و نه آمریکایی­ها. 

در نهایت نویسنده بهائی وب سایت بی‌بی‌سی فارسی بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی مدعی می­شود که همین حالا هم بخش‌هایی از مردم سوریه به خصوص سنی‌ها حضور روسیه در کشورشان را بیش از حضور ایران که با مسائل ایدئولوژیک گره خورده است مقبول می‌دانند .

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل