1759

نگاهی به نقش شبکه‌های اجتماعی در بحران افسردگی

4 سال قبل

هم رسانی

   شبکه‌های اجتماعی سلامت روانی جامعه را به خطر می‌اندازند

بی‌بی‌‎سی تلاش می‌کند تا نفش شبکه‌های اجتماعی در سلامت روانی جامعه را نادیده بگیرد.

یکی از مشکلات انسان در قرن بیست و یکم تشدید بحران افسردگی است. این بحران که تا حدودی محصول زندانی شدن بشر در زندان شبکه های ارتباطی و اجتماعی جدید است برای بسیاری از افراد سرگشتی را به ارمغان آورده است. اگرچه رسانه هایی مانند بی‌بی‌سی فارسی همواره تلاش کرده اند تا به این مباحث نپردازند اما واقعیت امر آن است که وقتی در شبکه‌های اجتماعی می‌گردید با تعداد بیشمار افرادی رو به رو می‌شوید که به نظر می‌رسد زندگی بی عیب و نقصی دارند. هر روز عکس‌هایی از مسافرت‌های عجیب و غریب، بخشی از بدن‌های ورزیده و جذاب و تصاویر باورنکردنی از خانه‌هایی با دکوراسیون بسیار زیبا منتشر می‌کنند. به طوری که ما با تعجب می‌گوییم چطور همه می‌توانند اینگونه زندگی کنند؟

خیلی ها از دیدن این عکس‌ها افسرده می‌شوند. به طور مثال به اعتراف بی‌بی‌سی فارسی، سال گذشته یک تحقیق انجمن سلطنتی سلامت عمومی نشان داد که شبکه‌های اجتماعی در افزایش آمار افراد مبتلا به اضطراب، نگرانی و افسردگی و بیخوابی نقش دارند. این تحقیق همچنین این نتیجه تکان دهنده را نشان داد که از هر ده دختر جوان، ۹ نفر آنها تحت تاثیر شبکه‌های اجتماعی با تصویر بدن خود دچار مشکل هستند.

انجمن سلطنتی بهداشت عمومی بریتانیا در یک گزارش نوشت که برای بسیاری از جوانان دیدن عکس‌هایی از اینکه همسالانشان مدام در حال سفر و خوشگذرانی هستند این احساس را به وجود می‌آورد که آنها تافته جدا بافته از جامعه هستند و دچار حالت مقایسه و سرخوردگی و ناامیدی می‌شوند.

بر اساس همین گزارش: "توقع غیرواقعی که شبکه‌های اجتماعی در جوانان ایجاد می‌کند، باعث کم شدن اعتماد به نفس، عدم خودآگاهی و کمال گرایی آنها شده که میتواند به شکل اختلالات روحی و اظطراب بروز کند.

براساس نتیجه تحقیق انجمن سلطنتی بهداشت عمومی بریتانیا، اینستاگرام در مقایسه با دیگر شبکه‌های اجتماعی بدترین تاثیر را بر سلامت روانی جوانان دارد.

مشاهده نظرات

هم رسانی

چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

بالا

مهمترین خبرها

دولت ایران بنیاد دفاع از دموکراسی -یک اندیشکده وابسته به جریان تندروی ضدایرانی در واشنگتن- و مدیر عاملش مارک دوبویتس را به دلیل "انتشار دروغ، تشویق، مشورت، لابی‌گری و کارزار تبلیغاتی منفی" علیه مردم ایران و هم‌راستایی با "تروریسم اقتصادی آمریکا" تحریم کرد.

3 سال قبل